Sanatate

#exercitii fizice #liposuctie #kilograme in plus #depozute adipoase

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Liposuctie sau exercitii fizice pentru a scapa de grasimea nedorita?

Viata agitata, ritmul alert in care traim, mesele neregulate, mancarea de tip fast-food si cea tratata cu tot felul de substante, sedentarismul, lipsa somnului– toate acestea sunt realitati ale secolului al XXI-lea, realitati cu care tot mai multe persoane se confrunta si care au ca si efect acumularea de kilograme in plus, aspectul corporal inestetic, chiar obezitatea in anumite cazuri si temuta celulita, „coaja de portocala”. Dar ce facem atunci cand toate aceste lucruri se rasfrang asupra sanatatii noastre, nu doar asupra aspectului fizic, cand kilogramele in plus si grasimea nedorita ne dau mari dureri de cap?

Cea mai simpla metoda pentru a scapa de kilogramele in plus este prin exercitii fizice (la sala, acasa sau in parcul din spatele blocului), asociate neaparat cu adoptarea unui stil de viata sanatos.

Exercitiile fizice nu elimina surplusul de piele ramas dupa pierderea in greutate si nici aspectul de „coaja de portocala”

Desi exercitiile fizice practicate in mod regulat contribuie la mentinerea unei greutati normale si/sau la atingerea unei greutati optime, programele fizice nu reusesc sa imbunatateasca aspectul unui abdomen cu piele care atarna.

In plus, exista numeroase persoane, care desi practica sport si au un regim sanatos, prezinta totusi depozite de grasime localizate pe solduri, coapse, sau abdomen, aceasta fiind conformatia lor congenitala, „mostenirea genetica”.

Ce se poate face in acest caz? O metoda eficienta, cu rezultate vizibile este oferita de chirurgia estetica. Astfel, atat persoanele de sex feminin, cat si cele de sex masculin, care aspira la o silueta sculptata sau au batai de cap din cauza surplusului de tesut adipos pot recurge la liposuctie – operatie estetica, ce permite eliminarea grasimii in exces, situata la nivelul abdomenului si al flancurilor, al soldurilor si/sau coapselor (binecunoscutele „aripioare”), al genunchilor sau al bratelor.

 

Ce presupune, mai exact, liposuctia?

Liposuctia este printre cele mai frecvente interventii chirugicale estetice, practicate in zilele noastre, tocmai din cauza numarului tot mai mare de persoane, care se confrunta cu surplusul de tesut adipos si care vor sa arate cat mai bine.

Lipoaspiratia poate fi realizata si in alte zone fata de cele enumerate mai sus, cum este regiunea cervicala anterioara - in tratamentul gusei la persoane supraponderale - grasimea acumulata la nivelul gatului neputand fi indepartata prin dieta si exercitii fizice.

Cand este indicata liposuctia?

Liposuctia este indicata atunci cand o persoana cu varsta peste 18-20 de ani prezinta depozite de tesut adipos care nu pot fi indepartate cu ajutorul dietelor si al exercitiilor fizice. In realizarea acestei interventii estetice, chirurgii esteticieni trebuie sa tina cont si de calitatea tesuturilor pacientilor, adica de „materialul clientului”:

  • este pielea elastica si groasa?
  • musculatura subiacenta are un tonus bun?
  • starea generala de sanatate a pacientului este buna?
  • analizele sunt in limite normale?
  • este pacientul fumator?

De asemenea, reusita unei liposuctii presupune si ca persoana tratata sa aiba asteptari realiste si sa adopte si ulterior un regim echilibrat, fara excese, pentru a mentine in timp rezultatele.

„Ce complicatii pot aparea?”, cea mai frecventa intrebare adresata medicilor

Desigur, ca in cazul oricarei interventii chirurgicale pot aparea si complicatii. Pot sa apara vanatai sau mici sangerari, dar de obicei, acestea nu sunt grave, fiind autolimitante, in sensul ca ele trec fara a fi nevoie de un tratament in plus. Sigur ca, daca pacientii nu respecta indicatiile medicului privind repausul si tratamentul medicamentos (antibiotic si antiiinflamator ) sau nu poarta vesmintele compresive aplicate de chirurg postoperator, pot aparea si alte complicatii: sangerari mai extensive, infectii sau vindecarea cu neregularitati pe contur.

Liposuctia nu ne scapa de kilogramele in plus!

Atentie insa, doamnelor si domnilor, liposuctia nu va scapa de kilogramele in plus si nu inlocuieste stilul de viata sanatos (alimentatie echilibrata, activitate fizica zilnica). Scopul acestei proceduri este acela de a micsora circumferinta zonei operate prin eliminarea tesutului adipos.

Pentru mai multe informatii despre importanta liposuctiei in lupta cu depozitele inestetice de tesut adipos intrati pe site-ul drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu