Sanatate

#operatie estetica #medic estetician # lipoaspiratie #expert acasa.ro cristian nitescu # operatie laser

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Lipoaspiratia cu laser – un tratament eficient si lipsit de durere

 În anumite cazuri, colăceii din jurul abdomenului se încăpăţânează să rămână acolo, în ciuda dietelor urmate şi a sutelor de ore de sport petrecute la sală. În aceste cazuri, singura metodă de a avea un corp bine conturat şi tonifiat este lipoaspiraţia cu laser.

Cu toţii cunoaştem persoane extrem de preocupate de aspectul lor fizic, care fac fel de fel de sacrificii pentru a arăta cât mai bine. Şansele ca majoritatea acestor persoane să-şi atingă scopul sunt foarte mari, însă voinţa de fier şi efortul fizic susţinut nu sunt întotdeauna răsplătite cu un corp de invidiat.

Această procedură chirurgicală este folosită în lume din anul 2007 şi este o tehnică inovatoare. Trebuie spus de la bun început că lipoaspiraţia cu laser sau lipoaspiraţia asistată laser, cum i se mai spune, nu este o procedură de slăbire, ci o metodă de conturare a siluetei. Cu ajutorul acestei tehnici sunt îndepărtate ţesuturile adipoase de la nivelul flancurilor şi abdomenului, celebrele aripioare care dau bătăi de cap majorităţii femeilor, precum şi grăsimea din jurul genunchilor sau de la nivelul coapselor interne. Practic, această intervenţie presupune retuşarea anumitor zone ale corpului în care există depozite mai mici de grăsime.

Lipoaspiraţia cu laser are numeroase avantaje care o fac să fie mai populară în rândul pacientelor, şi anume: un timp de recuperare mai mic deoarece procesul de vindecare este mai rapid şi mai puţin dureros decât în cazul lipoaspiraţiei clasice, tegumentele sunt mai elastice şi mai suple, iar echimozele postoperatorii sunt reduse ca dimensiuni. Mai exact, laserul acţionează asupra depozitelor de grăsime şi le transformă într-o pastă, fiind astfel mult mai uşor de îndepărtat.

Această intervenţie chirurgicală se realizează în trei etape. Iniţial, se injectează o soluţie în zona de lipoaspirat. În etapa a doua a intervenţiei, în ţesut se introduce o canulă prevăzută în vârf cu o fibră optică, ce „topeşte” celulele grase. Canula obişnuită este folosită, în cea de-a treia etapă a procedurii, în aspirarea propriu-zisă a grăsimii emulsionate. Pe lângă faptul că topeşte grăsimea, laserul încălzeşte şi straturile de piele supradiacente zonei, stimulând în acest fel producerea colagenului şi ajutând la o cicatrizare mai rapidă şi mai bună.

Pentru mai multe informaţii despre etapele pre şi post-operatorii în lipoaspiraţia cu laser, mă puteţi contacta şi pe site-ul www.drnitescu.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea