Sanatate

# marire sani #implant mamar #recuperare implant mamar #bustiera medicinala

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: In ce consta recuperarea dupa realizarea implanturilor mamare?

Am observat ca, in randul multor femei care aleg sa-si mareasca bustul prin introducerea implanturilor mamare, exista o oarecare confuzie privind modul in care trebuie sa decurga perioada de recuperare. In primul rand trebuie mentionat ca rezultatul acestei interventii chirugicale depinde in mare masura si de modul in care pacienta respecta indicatiile medicului chirurg estetician dupa realizarea operatiei.

 

Inca dinainte de a realiza procedura chirurgicala, medicul plastician va explica pacientelor sale atat modul in care va decurge operatia, riscurile ce pot aparea in timpul si dupa interventia chirurgicala, cat si ce restrictii exista in etapa de recuperare postoperatorie.

Desi vindecarea in cazul pielii, a inciziilor propriu-zise are o durata de aproximativ doua saptamani, recuperarea si vindecare tesuturilor mamare dureaza mai mult. Acest proces are o evolutie lenta in timp, perioada nefiind fixa, ci variind de la pacient la pacient, in functie de organism.

In tot acest timp, pacienta trebuie sa respecte recomandarile medicului pentru a permite corpului sau sa se vindece si pentru ca rezultatele obtinute sa fie cele mai bune si durabile in timp.

Prima saptamana dupa interventie este si cea mai importanta in procesul de recuperare. Veti avea un pansament pe sani si veti purta o bustiera medicinala, ce sustine sanii si ajuta mult la vindecare. Acest sutien special trebuie purtat cateva sapatamani postoperator, conform indicatiilor esteticianului.

 

Daca va simtiti obosite in primele zile dupa operatie, nu trebuie sa va ingrijorati deoarece este perfect normal.

 

De asemenea, este perfect normal sa aveti o senzatie de disconfort la nivelul sanilor. Pot aparea si senzatii de intepatura, durere sau mancarime. Sanii pot da senzatia ca sunt amortiti sau, din contra, pot fi mai sensibili decat de obicei. Pentru a alunga disconfortul, chirurgul vostru plastician va va recomanda un tratament, de la caz la caz.

Dupa procedura de marire a sanilor, incercati sa va odihniti mai mult, sa nu ridicati greutati, sa dormiti predominant pe spate timp de doua saptamani. Cereti ajutorul cuiva la ridicarea din pat sau la asezarea in pat, nu va sprijiniti in brate. De asemenea, in prima saptamana este recomandat sa nu conduceti, sa nu fumati in exces sau sa consumati alcool si precum nici sa luati aspirina.

Totodata, in urmatoarele saptamani dupa realizarea procedurii trebuie sa evitati efortul fizic sustinut, inclusiv sportul si situatiile stresante sau conflictuale, care va pot enerva. Trebuie sa stiti ca desi se vindeca sau chiar s-au vindecat si firele s-au scos, sanii dumneavoastra pot continua sa fie umflati si mai sensibili.

Foarte important este sa il contactati cat mai repede pe medicul care v-a operat daca in perioada de recuperare observati ca aveti febra sau ca sanii sunt mult mai umflati si mai rosii decat ar fi normal, daca aveti o durere intensa si instalata brusc la unul din sani, desi luati calmante, sau daca respirati greu sau aveti reactii adverse la tratament.

Marirea sanilor prin introducerea de implanturi mamare este o interventie frecvent intalnita, insa nu uitati ca este o procedura chirurgicala complexa, ce poate implica riscuri si complicatii. Tocmai din acest motiv, este extrem de important sa va adresati medicului dumneavoastra , atat inainte de operatie, cat si postoperator, daca aveti vreo nelamurire sau vreo problema!

Va invit pe site-ul meu pentru a afla mai multe informatii despre aceasta interventie de chirurgie estetica. Tot pe site-urile mele va stau la dispozitie si pentru intrebari.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea