Sanatate

#expert acasa.ro cristian nitescu #implant par #medicina estetica

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Implantul de par, cel mai eficient tratament al cheliei

Din ce in ce mai multe persoane sufera din cauza piederii masive a parului. In general, barbatii nu-si fac foarte multe griji daca incep sa creasca in greutate sau cand observa aparitia primelor riduri, insa cu totii vad caderea parului ca unul dintre cele mai ingrijoratoare semne ale inaintarii in varsta.

Pierderea părului reprezintă un factor de stres major pentru majoritatea bărbaţilor, indiferent de vârstă. Calviţia este o experienţă devastatoare atât pentru bărbaţii de 30 de ani, cât şi pentru cei trecuţi de 50 de ani.

Deşi pierderea excesivă a părului se întâlneşte mai frecvent la bărbaţi, ea afectează si femeile. Cum părul lung şi bogat este unul dintre simbolurile feminităţii, pierderea podoabei capilare este o experienţă înfricoşătoare şi umilitoare în cazul reprezentantelor sexului frumos.

În prezent, există o gamă variată de remedii împotriva căderii părului, de la produse de îngrijire a părului pe bază de plante, tonice pentru stoparea căderii părului, substanţe care stimulează creşterea şi regenerarea firelor de păr, până la tratamente chirurgicale. Oricum, în cazul alopeciei, în general, implantul de păr este cea mai eficientă metodă de tratament, celelalte metode enumerate mai sus fiind mai degrabă adjuvante sau adecvate pentru cazurile mai puţin severe.

Implantul de păr este o intervenţie chirurgicală care se realizează folosind grefe de piele din zona scalpului, care conţin par, nefiind afectate de calviţie sau lambouri de la nivelul scalpului, după ce acestea au fost recoltate cu foarte mare grijă. Procedura de recoltare este una extrem de importantă şi trebuie realizată cu multă îndemânare şi atenţie, pentru a nu distruge firele de păr sau foliculii piloşi. Trebuie menţionat că o parte din foliculii de păr replantaţi nu vor supravieţui, datorită lipsei integării lor, astfel că, pentru un rezultat satisfăcător, implantul de păr se va realiza în mai multe şedinţe. Operaţia este una de durată, necesitând multă meticulozitate, atât în recoltarea, cât şi în pregătirea şi implantarea foliculilor piloşi.

După realizarea implantului, pacientul va observa iniţial o falsă creştere a părului transplantat, urmată de o cădere parţială a părului. Acesta este răspunsul organismului la implant şi este perfect normal. Creşterea permanentă a părului, adică rezultatul final al tratamentului chirurgical, va fi observată după o perioadă de două – trei luni de la realizarea intervenţiei. În tot acest timp, este extrem de important ca pacientul să evite traumatismele locale, ce ar putea duce la evenimente neplăcute - de la infecţii până la moartea foliculilor.

Pentru mai multe informaţii despre operaţia de implant de păr, despre indicaţiile pre- şi post-operatorii, precum şi eventualele complicaţii care pot apărea în urma intervenţiei, mă puteţi contacta şi pe site-ul meu – www.drnitescu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea