Sanatate

#operatie estetica #abdomen plat #interventie abdomen plat #abdominoplastie

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Cum sa aveti abdomenul plat

Decizia de a scapa de surplusul de grasime din zona abdominala este in stransa legatura cu perceptia pe care o are fiecare persoana in parte despre un abdomen perfect. De cele mai multe ori, un stil de viata nesanatos, o alimentatie dezechilibrata, sarcina sau varsta isi pot lasa amprenta inestetica asupra corpului dumneavoastra. Daca dietele si exercitiile fizice nu au dat rezultate, puteti recurge la procedura de abdominoplastie. Prin intermediul acestei interventii va puteti recupera linia armonioasa a corpului, eliminand pielea incretita, intarind muschii abdominali si aplatizand abdomenul.

Abdominoplastia este o metoda chirurgicala solicitata atat de femei, cat si de barbati, cu scopul de a obtine un abdomen plat si estetic. De asemenea, poate fi un real ajutor femeilor care au avut sarcini multiple si au muschii abdominali mult departati. Pentru un rezultat cat mai bun, este recomandat sa urmati cateva indicatii preoperatorii, cum ar fi: renuntarea la consumul de bauturi alcoolice si tutun cu cateva saptamani inainte si dupa interventie, intreruperea administrarii de medicamente anticoagulante, evitarea expunerii la soare, precum si intreruperea consumului de alimente cu sase ore inainte de operatie.

Interventia se realizeaza sub anestezie generala sau rahianestezie/peridurala, internarea fiind obligatorie. Ca timp operator, aceasta procedura poate dura intre doua si patru ore, iar in functie de complexitatea operatiei, externarea se va face in urmatoarea zi sau dupa doua-trei zile de spitalizare. Interventia presupune refacerea tensiunii musculare la nivelul trunchiului, refacerea tonusului muscular la nivelul peretelui abdominal, remodelarea si suturarea fasciei abdominale (pentru intarirea peretelui abdominal), repozitionarea estetica a ombilicului, precum si, in multe cazuri, reconturarea precisa prin liposuctie, pentru estomparea zonei de tranzitie a grasimii si eliminarea flancurilor localizate.

Pentru o vindecare in conditii optime, se recomanda repausul la pat in primele zile si evitarea activitatilor fizice intense pentru trei-patru saptamani postoperator si purtarea unei burtiere elastice timp de una-doua luni.

Cand este contraindicata abdominoplastia?

Femeile care doresc sa mai ramana pe viitor insarcinate nu sunt candidatele ideale pentru abdominoplastie, deoarece muschii verticali ai abdomenului refacuti in urma tratamentului se pot distanta din nou in perioada graviditatii. De asemenea, persoanele care sunt in timpul unui proces de slabire sunt sfatuite sa amane operatia de abdominoplastie pana dupa stabilizarea rezultatelor dietei.

O interventie de abdominoplastie va poate garanta rezultatul mult asteptat, doar in cazul in care urmati indeaproape sfaturile chirurgului estetician. Dupa consultatie si studierea cazului particular, acesta poate stabili cu exactitate ce este potrivit pentru dumneavoastra si care va fi abordarea terapeutica adecvata.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.rowww.DrNitescu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea