Sanatate

#ridicare sani #decolteu perfect #sani lasati #sani dupa nastere #operatie sani # lifting sani

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Cum puteti avea un decolteu perfect dupa nastere

Sanii sunt considerati unul dintre principalele atuuri ale sexului frumos, fiind adesea vazuti ca simbol al feminitatii si sensibilitatii. De altfel, se mai spune ca forma si marimea bustului pot stimula increderea in sine. Prin urmare, este de inteles de ce orice femeie doreste sa arate cat mai bine dupa nastere si sa corecteze eventualele “semne inestetice” aparute dupa aceasta perioada.

 

Sarcina si nasterea sunt doua evenimente extrem de importante, care pot implini viata oricarei femei. Din pacate, acestea modifica trupul, lasand in anumite cazuri “urme”, de care se plang majoritatea femeilor, printre care se numera si sanii ptozati sau, altfel spus, sanii lasati.

La toate femeile,  sanii si corpul se modifica in timpul sarcinii si dupa nastere si alaptare, dar la unele persoane aceste schimbari sunt mult mai vizibile decat la altele: sanii „cad” mult, pielea isi pierde elasticitatea, apar vergeturi. Toate aceste lucruri depind de anumiti factori, cum ar fi bagajul genetic, nivelurile hormonale, marimea sanilor, dar si cresterea si scaderea acestora in volum in timpul sarcinii si dupa perioada de graviditate - adica implicit modificarile de greutate corporala.

Daca va intrebati ce puteti face pentru a va recapata forma perfecta a decolteului, trebuie sa stiti ca exercitiile pentru musculatura toracelui si trucurile pentru tonifierea bustului nu sunt suficiente. Intr-adevar, pot ajuta mult, insa nu pot fi considerate solutii cu adevarat eficiente. Metoda care are rezultate pe termen lung in astfel de cazuri este chirurgia estetica.

Mastopexia liftingul sanilor – este procedura chirurgicala de ridicare a sanilor. Operatia consta in remodelarea sanilor prin indepartarea excesului de piele asociata cu redimensionarea si repozitionarea areolei (partea din jurul mamelonului), avand ca efect final repozitionarea sanului pe torace, ridicarea sa si un aspect mai plin, atragator si tineresc.

 

Ce trebuie sa faca mamele care s-au decis sa apeleze la bisturiu?

In primul rand, trebuie sa mearga la specialistul in chirurgie estetica pentru un consult amanuntit. Este important de stiut ca mastopexia se poate realiza cel mai devreme la aproximativ 9 luni de la intreruperea alaptarii. Astfel, in functie de dorintele pacientei si posibilitatile existente, se stabileste tratamentul chirurgical.

La femeile la care sanii nu sunt doar ptozati, ci si-au pierdut si volumul, se poate asocia operatiei de lifting mamar si introducerea unor implanturi siliconice pentru obtinerea unor sani mai plini, mai voluptuosi.

Inainte de operatie, pacientele trebuie sa evite sa ia orice fel de medicament care creste riscul de sangerare, cum ar fi aspirina, ibuprofenul sau anticonceptionalele. De asemenea, este recomandata renuntarea la fumat, atat in perioada preoperatorie, cat si postoperatorie.

In ceea ce priveste eventualele complicatii care pot aparea in timpul interventiei, acestea sunt aceleasi ca in cazul oricarei alte operatii estetice. Amintesc doar cateva dintre acestea: sangerari, infectii sau alergii. Dupa sase luni de la interventie, cicatricele rezultate pot deveni aproape imperceptibile, daca pacienta respecta intocmai recomandarile medicului chirurg estetician, lucru ce depinde insa si de pielea persoanei in cauza.

Procesul de recuperare este si el extrem de important. In primele saptamani dupa operatie se recomanda repaus si evitarea efortului asociate cu purtarea unei bustiere compresiv-elastice. Practicarea sportului se poatea relua la aproximativ doua luni postoperator. In primele sase  luni se recomanda evitarea expunerii la soare/solar/UV pentru o vindecare si o cicatrizare optima.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu