Sanatate

#chirurgie estetica #marire buze #interventii de marire a bustului #ridicare bust

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: 5 motive pentru care oamenii recurg la chirurgia estetica

Exista numeroase motive pentru care oamenii aleg diferite interventii de chirurgie estetica, iar principalul argument invocat este imbunatatirea aspectului fizic prin retusarea anumitor imperfectiuni. Desi nici o procedura chirurgicala nu poate garanta beneficiarului o viata perfecta dupa operatie, chirurgia estetica ofera fara doar si poate mai multa incredere in propriile forte, ceea ce poate duce la schimbari semnificative.

Inainte de a apela la un chirurg estetician, orice persoana trebuie sa se gandeasca foarte bine la interventia pe care si-o doreste, pentru a-si da seama care sunt motivele care stau la baza deciziei sale. Ulterior, toate aspectele privind viitoarea procedura chirurgicala vor fi stabilite in cadrul consultatiei de chirurgie estetica. Aceasta prima discutie este extrem de importanta pentru buna desfasurare a operatiei, astfel incat fiecare persoana sa fie informata cu privire la rezultatele ce se pot obtine.

Pot spune ca de-a lungul carierei mele de peste 20 de ani in domeniul chirurgiei estetice si reconstructive am auzit aproape toate motivele pentru care o persoana recurge la interventiile chirurgicale. Iata mai jos care sunt cele mai importante dintre ele:

1. Imbunatatirea aspectului fizic

Cei mai multi oameni care intra in cabinetul chirurgului estetician vor sa arate mai bine, sa fie mai atragatori. Indiferent ca vorbim de interventii de marire a bustului, de ridicare a sanilor sau de marire a buzelor - toate sunt motivate de dorinta de a fi mai aproape de un ideal. Traim intr-o societate in care se pune mare pret pe aspectul fizic si astfel este de inteles dorinta oamenilor de a-si corecta micile imperfectiuni pentru a se integra mult mai usor in grupul de prieteni sau la locul de munca.

Incetinirea procesului de imbatranire

Pe masura ce inaintam in varsta, corpul nostru trece prin diferite schimbari, care, inevitabil, lasa urme mai mult sau mai putin vizibile. Acestea pot afecta nivelul de incredere in propriile forte. Din fericire, semnele trecerii timpului pot fi ameliorate cu ajutorul interventiilor chirugicale de stergere a ridurilor, liftingului facial sau blefaroplastiei (procedura de intinerire a zonei din jurul ochilor).

Remodelarea corporala

Pentru multe persoane excesul de grasime poate reprezenta o adevarata problema, chiar si dupa pierderea in greutate. De exemplu, persoanele supraponderale sau obeze care au slabit foarte mult intr-o perioada scurta de timp raman cu un exces de piele, care trebuie indepartat. Astfel, se poate apela la remodelarea corporala.

Procedura este recomandata si pentru indepartarea depozitelor de grasime de pe abdomen, coapse, fese sau asa-numitele aripioare, atunci cand celelalte metode esueaza.

Recapatarea siluetei dupa sarcina si alaptare

Nasterea si alaptarea reprezinta momente minunate atat in viata unei femei, cat si a proaspetilor tatici. Desi aduc cu ele clipe pline de fericire, ele produc si cateva schimbari majore asupra corpului proaspetelor mame. Printre cele mai frecvente probleme care umbresc bucuria de a aduce pe lume un copil, se numara sanii lasati sau sanii ptozati si vergeturile care pot aparea pe burta si pe picioare. Fermitatea  sanilor poate fi redobandita prin interventiile de ridicare a sanilor, in timp ce vergeturile dupa sarcina pot fi eliminate cu ajutorul abdominoplastiei. Foarte important de precizat este ca aceste interventii nu sunt indicate femeilor care intentioneaza sa mai aiba o sarcina deoarece rezultatele obtinute prin aceste proceduri vor fi anulate in perioada graviditatii.

Corectarea unor defecte anatomice

Una dintre cele mai populare interventii chirugicale de retusare a imperfectiunilor de la nivelul fetei este rinoplastia, adica operatia ce poate modifica forma si dimensiunile nasului. Exista multe persoane care au ghinionul de a se naste cu un nas mai proeminent, coroiat, prea lung sau prea lat. In cazul acestora, rinoplastia este alegerea lor pentru a avea o viata normala. O alta procedura chirugicala cu efecte spectaculoase este otoplastia, cu ajutorul careia urechile situate la distanta de cap, pot fi repozitionate normal, ameliorandu-se astfel aspectul de "urechi clapauge".

 

Pentru mai multe informatii despre etapele pre si post-operatorii care trebuie urmate in diferitele interventii de chirugie estetica, ma puteti contacta si pe site-ul drnitescu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea