Sanatate

#interventii de infrumusetare #chirurgie estetica #liposuctie

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Cea mai buna perioada pentru a apela la chirurgia estetica

In ziua de azi, procedurile de chirurgie estetica sunt din ce in ce mai populare, atat la nivel international, cat si in Romania. Societatea pune foarte mare pret pe aspectul fizic:astfel in media suntem bombardati de oameni frumosi, cu trasaturi simetrice, mereu tineri.

 

Din punct de vedere statistic, sansele de a avea succes atat pe plan profesional, cat si personal si social sunt mult mai mari daca oamenii au trasaturi placute si o silueta armonioasa. Toate aceste lucruri ii fac pe oameni sa se indrepte tot mai mult spre interventiile de infrumusetare, prin care isi pot imbunatati imaginea.

De cele mai multe ori, oamenii vin in cabinetul de chirurgie estetica ferm hotarati si pregatiti pentru a-si retusa mici imperfectiuni. Multi asteapta insa o perioada mai putinaglomerata la locul de munca, unii tin neaparat sa faca schimbarea inainte de un eveniment mai special din viata lor.

Nu exista din pacate o perioada perfecta pentru a apela la chirurgia estetica, exista insa o serie de factori, de care orice persoana ar trebui sa tina cont atunci cand se programeaza la o interventie estetica. Majoritatea procedurilor presupun anumite restrictii in perioada de recuperare. Astfel, este posibil, ca postoperator sa fiti nevoiti sa stati o perioada de cateva zile in pat, de asemenea nu veti putea face efort fizic, motiv pentru careo sa trebuiasca sa lipsiti si de la locul de munca.

 

Va trebui sa va programati din timp concediul. O sa aveti nevoie de o persoana care sa va ajute cu anumite indeletniciri cotidiene. Daca sunteti din afara localitatii/ tarii, nu veti putea pleca la externare acasa, ci va trebui sa ramaneti pentru cateva zile in orasul in care ati efectuat interventia. Pentru ca totul sa mearga bine si sa nu fiti stresati in momentul interventiei de diferite probleme legate de aspectele de mai sus, este bine sa rezolvati toate aceste detalii din timp, preoperator.

 

Multi pacienti intreaba care este anotimpul perfect pentru a se opera. Nu exista asa ceva, interventiile estetice nu sunt sezoniere, ele pot fi realizate in orice moment al anului, cand este momentul perfect pentru pacient. Totusi ar fi cateva aspecte demne de luat in seama cand va planificati o operatie estetica. De exemplu, dupa liposuctie trebuie purtate niste vesminte compresiv-elastice, astfel ca acest lucru este mai usor de tolerat pentru pacient in perioada de primavara- toamna-iarna, decat vara cand este foarte cald. Totusi, acest lucru nu mai constituie un impediment, avand in vedere ca exista aer conditionat si ca oricum postoperator este recomandat sa stati in casa o perioada, in repaus.

Pentru mai multe informatii despre orice tip de interventie chirugicala estetica, ma puteti contacta si pe site-ul meu drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web: operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea