Sanatate

#masaj #relaxare #uleiuri esentiale #aromoterapie #masaj aromaterapeutic

Expertul Acasa.ro, Claudia Radu: Adio, stres si insomnii! Bun venit, relaxare!

Uleiurile esentiale te ajuta sa profiti la maximum de efectele masajului. Uleiurile esentiale extrase din flori se folosesc in aromoterapie, masaje, baie, inhalatii, ardere etc. In acest scop trebuie sa folosim doar uleiuri esentiale pure, naturale, sa alegem cu grija de unde le procuram si sa respectam doza conform indicatiilor de pe prospect. Folosite in cantitate mai mare decat doza recomandata pot dauna , iar in cantitate prea mica nu sunt eficiente.

 

Uleiurile esentiale trebuie intrebuintate corect: nu se folosesc la masaj uleiuri esentiale care sunt destinate pentru ardere, spre exemplu, putand cauza alergii, pete sau chiar arsuri pe piele.

Masajul are multiple beneficii asupra organismului, dar atunci cand se folosesc uleiurile esentiale naturale in masaj se produce o sinergie remarcabila, care
imbunatateste considerabil efectul sedintei de masaj.

Masajul aromaterapeutic este potrivit pentru inlaturarea stresului, a tensiunilor musculare, pentru imbunatatirea starii emotionale, pentru o stare de relaxare si bine in general.

Combinand uleiurile esentiale naturale cu un ulei vegetal natural presat la rece, folosit ca baza, facem ca efectul asupra pielii si organismului sa fie maxim (cum ar fi lavanda sau musetel pentru relaxare, inlaturarea stresului, a durerii si imbunatatirea circulatiei sanguine).

Uleiurile vegetale naturale presate la rece lubrifiaza, hidrateaza si hranesc pielea, in timp ce uleiurile sintetice blocheaza porii, impiedicand pielea sa respire.

Unele uleiuri aromaterapeutice gata preparate sunt placut mirositoare, insa pot contine uleiuri parfumante sintetice si nu ofera intreaga gama de beneficii terapeutice, uneori pot cauza iritatii ale pielii si dureri de cap unor persoane.
 

Aroma subtila a uleiurilor esentiale naturale pure umple aerul din jurul nostru in timpul masajului.

Masajul aromaterapeutic se executa cu miscari blande, cu presiune moderata fara a crea durere. Presiunile mai puternice ne fac sa ne simtim bine, dar miscarile blande sunt mai eficiente pe termen lung.

Uleiurile esentiale naturale pure, cum ar fi lavanda spre exemplu, relaxeaza nu doar mintea, ci si pielea. Musetelul german este un puternic antiinflamator. Ghimbirul si alte uleiuri esentiale condimentate atunci cand sunt utilizate cu precautie contribuie la accelerarea circulatiei sanguine si inlaturarea rigiditatii musculare.

Iata cateva combinatii de uleiuri esentiale (evident exista si alte combinatii pentru aceleasi efecte):

 

  • stres: sase picaturi ulei esential de salvie tamaioasa (Clary Sage), doua picaturi de ulei esential lamaie, trei picaturi ulei esential de lavanda.
  • afrodisiac: opt picaturi ulei esential santal, doua picaturi ulei esential iasomie.
  • insomnie si/sau antiinflamatorii: cinci picaturi ulei esential musetel, cinci picaturi ulei esential lavanda.
  • tensiuni musculare: doua picaturi ulei esential ghimbir, o picatura ulei esential piper negru, patru picaturi ulei esential menta, cinci picaturi ulei esential eucalipt.


Terapeutul poate recomanda un amestec pe care il puteti utiliza acasa intre tratamentele de masaj.

Masajul aromaterapeutic nu este recomandat in urmatoarele situatii:

  • Boli infectioase ale pielii, eruptii sau rani deschise ori nevindecate.
  • Imediat dupa interventii chirurgicale, chimioterapie sau radioterapie, cu exceptia cazului cand medicul va recomanda acest masaj.
  • Daca aveti o afectiune cardiaca, consultati inainte medicul curant.
  • Femeile gravide trebuie sa consulte de asemenea medicul curant, iar masajul aromaterapeutic trebuie facut de catre un terapeut certificat in masaj gravide.


Va doresc o relaxare cat mai placuta!

Date de contact:
Claudia Radu
terapeut
tehnician maseur
spa trainer
Telefon:
0745-468.225
E-mail:  claudiaradu.mail@gmail.com
Web: nerolilife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Claudia Radu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea