Sanatate

#relaxare #spa #jacuzzi #masaj cu pietre calde #impachetari ciocolata

Expertul Acasa.ro, Claudia Radu: O zi la SPA. Relaxare cat pentru o luna!

O zi la spa poate fi un adevarat rasfat si nu numai daca avem in vedere efectul terapeutic al masajelor si tratamentelor corporale. Sa profitam din plin de toate avantajele acestei oaze de relaxare!


Ce inseamna SPA? Sanctus per aqua, adica sanatate prin apa. Aceste cuvinte vin de la civilizatiile antice, care obisnuiau ca rutina zilnica sa socializeze in locuri cu servicii speciale, precum termele sau baile publice. Intr-un SPA, apa este folosita la cele mai multe terapii, fie ca este vorba de hidroterapie, saune, dusuri, zone de relaxare sau bazine de inot, jacuzzi etc.

Centrele care nu folosesc apa in terapii si care nu detin bazin de inot n-ar trebui sa pretinda ca sunt centre SPA, ci mai degraba salon de infrumusetare sau studio, centre wellness etc. Medi Spa sau Spa Medical sunt centrele unde toate tratamentele si programele sunt efectuate numai cu avizul si sub indrumarea unui medic. Aici clientii sau pacientii nu vin doar pentru relaxare, ci mai mult pentru vindecare, unde nu vor sta doar o zi, ci 21 zile. La noi in tara acestea se numesc centre sau statiuni balneoclimaterice. Aceste centre folosesc resurse naturale: apa termala, apa minerala, apa sarata, namoluri, efecte climaterice, apa marii, plante medicinale etc.

Incepem experienta noastra la SPA cu primirea calduroasa de la receptie. Aici fetele dragute, zambitoare si amabile ne indruma catre vestiare, unde ne vom bucura de dusurile frumos mirositoare si ne vom echipa corespunzator cu papuci, prosoape si halate pufoase.

Vom merge in zona destinata inotului si relaxarii, hai sa o numim pe scurt aquaria. Ne vom bucura de sezlongurile din gresie speciala, incalzita de pe marginea bazinului de inot, vom inota, ne vom relaxa in jacuzzi ori vom asculta sipotul fantanilor din camera special amenajata sau ne vom bucura mirosul de plante din laconium, o camera cu aer cald, uscat, temperatura fiind mai mica decat in sauna finlandeza.

 

Tot in aquaria ne vom bucura de sauna uscata, sauna umeda (cu aburi) si vom alterna cu grota de zapada unde ne vom putea racori cu un masaj rapid cu fulgi de gheata pentru tonifierea pielii. Dupa preferinte putem continua cu dusurile cu diverse senzatii ori dusul Vichy, dupa care ne vom putea relaxa intr-o ambianta sonora discreta, cu lumina difuza, tepidarium.

Dupa acest rasfat din aquaria ne pregatim pentru altfel de terapii. Sa incepem cu hammam marocan, o terapie orientala de inlaturare a stresului cotidian, eliberare a cailor respiratorii si de exfoliere a pielii. Dupa acest tratament, pielea este curatata de celulele moarte, devine tonifiata si neteda. Acest ritual dureaza in jur de o ora.

Putem opta pentru un tratament corporal, spre exemplu o impachetare cu ciocolata, cu namol, alge marine etc. in camera cu patul cu apa. Dupa ce terapeuta aplica stratul de ciocolata (ori namol sau alge marine), ne infasoara corpul in cearsaful de plastic, cel de bumbac si prosop, dupa care adauga marginile laterale ale saltelei cu apa incalzita ale acestui pat. Aici vom sta in jur de 25 minute, fiind scufundati in aceasta saltea cu apa la temperatura de 40-43 grade. Senzatia de relaxare este deosebita, combinata si cu o muzica de relaxare si lumina difuza.

Urmeaza un dus pentru inlaturarea stratului de ciocolata, dupa care mergem la un masaj relaxant cum ar fi masajul aromaterapeutic, cu pietre calde, candle masaj etc., unde ne vom rasfata pentru aproximativ 60- 75 minute, functie de tipul de masaj ales.

Putem incheia terapiile la spa cu un tratament cosmetic, dupa care terapeuta ne ofera un ceai relaxant pe care il vom servi in lounge area, un loc special amenajat, cu canapele si fotolii pufoase, cu lumina difuza si muzica de relaxare.

Fiecare spa are terapiile proprii, de aceea se pot face si altfel de combinatii de terapii pentru starea noastra de bine si a ne relaxa la maxim.

Ce spuneti, pentru sanatatea noastra fizica si psihica, merita sa evadam din cand in cand intr-un astfel de loc?

Date de contact:
Claudia Radu
terapeut
tehnician maseur
spa trainer
Telefon:
0745-468.225
E-mail:  claudiaradu.mail@gmail.com
Web: nerolilife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Claudia Radu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea