Sanatate

#cum sa slabesti #dieta #detoxifiere #expert acasa.ro

Expert Acasa.ro, Radu Buculea: Cum scapam de masurile in plus la haine

Au trecut sarbatorile mult asteptate, petrecem si de Sf. Ioan si urmeaza inventarul masurilor schimbate la imbracaminte. Dupa astefel de mese copioase si mai ales daca inaintea lor alimentatia a fost una bine pusa la punct, organismul este supus la stress si acumularea de toxine. De preferat ar fi fost sa nu facem excese, dar daca au fost inevitabile…cum detoxifiem organismul?

Importanta detoxifierii pentru organism

Consumul ridicat de alcool, de alimente bogate in grasimi sau amido afecteaza sistemul digestive. Toxinele accumulate ingreuneaza procesul de digestie, ducand la balonare si constipatie. Excesul alimentar face ca stomacul sa devina „lenes“, ceea ce inseamna ca grasimile incep sa fie absorbite in organism, in loc sa fie consumate.

Detoxifierea ajuta la eliminarea acestor substante daunatoare restabilind buna functionare a sistemului digestiv, astfel ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la imbunatatirea sanatatii generale si a dispozitiei.

topesti grasimile depuse dupa ospatul de Craciun. Desigur, cel mai bine este sa-l bei simplu, insa, daca simti nevoia sa-l indulcesti putin, foloseste o lingurita de miere.

Ce trebuie sa mananci si sa bei 

Ofera-i organismului timp sa se refaca dupa perioada de sarbatori eliminand din alimentatie pentru o perioada, mancarurile grase, prajelile, sosurile. Lactatele te ajuta la refacere mai ales daca ti-ai propus sa dai jos kilogramele acumulate la finele anului. Scad pofta de mancare – sunt bogate in proteine, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin. Iaurturile cu probiotice sunt obligatorii pentru stimularea digestiei si refacerea florei intestinale.

Pe langa lactate, este recomandat cate un ou fiert si supe de legume. Cea mai buna solutie pentru detoxifierea din interior sunt cocteiluri de fructe si legume pasate la blender, pe care sa le bei in locul meselor principale. Insa nu toata lumea poate rezista cateva zile cu o dieta bazata exclusiv pe aceste bauturi. Asa ca poti sa schimbi micul dejun cu un „smoothie“ si cina cu o supa de legume, iar la pranz sa mananci peste sau pui cu legume.

Pentru ca detoxifierea nu este un proces drastic, nu trebuie sa pornesti cu resentiment sau orice alt tip de emotii negative. Aceste zile sunt gandite sa reduca stresul din organism, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie relaxante si armonioase pentru tine. Asa ca fa tot ce poti ca sa devina cat mai placute, incepand cu bai energizante cu uleuri esentiale.

CITESTE SI 
Ai probleme cu circulatia? Ce exercitii trebuie sa faci

De ce trebuie sa faci si exercitii fizice

Exercitiul fizic este o parte importanta din detoxifiere, pentru ca ajuta la eliminarea reziduurilor din organism prin transpiratie si promoveaza buna dispozitie. Vestea buna e ca nu trebuie sa treci direct la antrenamente drastice. Orice tip de miscare e benefica, fie ca te apuci de dans, iesi la plimbare, faci yoga sau alergi in parc. Cate 10 minute de miscare dimineata si seara te vor ajuta sa ramai concentrat pe telul tau, sa te relaxezi si sa faci fata mai bine poftelor alimentare.

 

Excesul de alcool din zilele festive iti va creste nivelul de aciditate din organism, asa ca ai nevoie de o hidratare adecvata ca sa revii in forma. Bea zilnic doi litri de apa si ii vei simti in curand efectele binefacatoare. De asemenea, lasa deoparte sucurile acidulate si renunta la cafea o perioada, pentru ca si ea, la fel ca alcoolul, te poate deshidrata. Daca iti vine greu sa te desparti de bauturile carbogazoase, inlocuieste-le cu suc de mere sau de afine.
 

Radu Stefan Buculea

Kinetoterapeut
E-mail: radubuculea@yahoo.com
Web: radubuculea.com



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Radu Buculea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea