Sanatate

#concurs #furuncul #giardia #candidoza #tratamente naturiste #boli concediu #otita de piscina

Expert Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: 7 boli cu care te poti intoarce din concediu

Vremea vacantelor a trecut, ne-am intors relaxati, odihniti, refacuti fizic si psihic. Dar multi dintre noi am „achizitionat” si o serie de infectii la nivelul pielii si mucoaselor.

 

Poate fi vorba de pitiriasis versicolor, o boala de piele benigna, dar care confera acesteia un aspect inestetic. Se manifesta prin aparitia unor pete mici, cafenii sau sidefii, insotite de scuame fine, aparute la nivelul spatelui si bratelor; trunchiului.

Reinfectiile sunt frecvente, de aceea necesita consult dermatologic de specialitate.

Frecvente in aceasta perioada sunt si furunculul si foliculita – cauzate de stafilococii prezenti in apa piscinelor. Pentru cresterea imunitatii organismului si prevenirea reinfectiilor este recomandabila o cura de 7-10 zile cu un amestec de uleiuri esentiale (de tea-tree, de menta, cuisoare),  urmata de o terapie cu un imunostimulator - echinaceea, propolis.

O alta infectie frecventa vara este micoza piciorului, localizata in special la nivelul talpii, in spatiile interdigitale si la nivelul unghiilor piciorului. Exista risc crescut de suprainfectie bacteriana. Este caracterizata prin mancarime, iritatii, descuamarea pielii, ingrosarea unghiei, mergand pana la fisuri la nivelul pielii si distrugerea unghiei. Necesita tratament dermatologic specializat. Local se aplica unguente antimicotice si respectarea unor norme foarte stricte de igiena. Local, se pot aplica si creme cu miere de albine, muguri de plop, propolis, sunatoare, catina, lavanda, aloe vera. 


La nivelul piciorului sau mainilor pot aparea si verucile (sau negi), cauzate de o infectie virala, care trebuie cauterizati, sau putem apela terapie naturista cu extract de tuia (intern si extern), tinctura de propolis (intern si extern); tinctura de rostopasca, ulei de lavanda, ulei de ricin (extern).

Alta infectie estivala foarte raspandita este reprezentata de candidozele vaginale. Se manifesta prin secretii vaginale modificate, prurit si disconfort la nivel vaginal si pelvin, usturimi la urinat.

Alaturi de tratamentul ginecologic de specialitate, se pot utiliza intern :
 

  • gemoterapie cu mladite de buxus si mladite de lemn-cainesc;
  • tinctura coada-soricelului si cretisoara;
  • ceaiuri din plante: coada-soricelului, urzica alba, cretisoara, galbenele;
  • bai sezut cu pelin si galbanele, cu apa si sare.


Extern, supozitoare sau ovule cu galbenele, coada-soricelului, cimbrisor, sunatoare, catina, pelin, polen, propolis, argila , extract muguri de plop, mladite de tuia.

Infectiile de la nivelul urechii - otitele de piscina - necesita tratament adecvat, de aceea este bine ca persoanele care s-au confruntat cu aceasta problema sa consulte un medic ORL-ist la revenirea din vacanta. In caz contrar, pot aparea in timp complicatii - diminuarea auzului, chiar surditate.

Tot in perioada verii exista un risc crescut de infectie parazitara cu Giardia, transmisa prin maini murdare sau prin infestarea apei de baut sau  alimentelor. De multe ori, boala este asimptomatica sau se manifesta prin colici abdominale, meteorism, anorexie, modificarea aspectului scaunelor, diaree. La copii, determina pierderea poftei de mancare, stare de oboseala, deficit de crestere, deficite nutritionale.  Deoarece prezenta acestei simptomatologii poate fi intermitenta (infectia persista insa in organism), este foarte important sa efectuam un examen coproparazitologic pentru depistarea parazitului sau antigenelor in scaun, trebuie analizate cel putin trei probe. Se pot utiliza cu succes tratamente naturiste ce includ uleiuri esentiale, propolis, extract cimbru, cuisoare, galbenele, aloe vera.

Si tu iti faci probleme in privinta unor eventuale boli pe care le-ai contractat in concediu? Te astept la o consultatie naturista gratuita, care include evaluarea starii sanatate prin biorezonanta, plus 2 sedinte reflexoterapie polarizata (pentru echilibrare energetica). Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarea care sunt cele 7 boli frecvente pe care le poti "aduce" din vacanta? Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti.

Dr Ruxandra Constantina
medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea