Sanatate

# dr florin daniel juravle #ingrijirea tenului #expert acasa.ro #tratamente anti imbatranire

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Niciodata nu este prea devreme - frumusetea la 20 de ani

La ce varsta ar trebui sa fiti preocupati de strategiile anti-imbatranire? Daca luati in considerare ca pielea este cel mai mare si cel mai vizibil organ al corpului, la granita dintre mediul exterior si cel interior, atunci  protectia pielii ar trebui sa inceapa cat mai curand, chiar de la iesirea din uter!
 
Atat din interior, printr-un stil de viata sanatos cu program regulat de exercitii fizice si un regim alimentar echilibrat, o hidratare adecvata, aport de vitamine si antioxidanti (vitaminele C, E si COQ-10), odihna (“somnul de frumusete”!), cat si din exterior, prin limitarea expunerii neprotejate la soare, temperaturi scazute si diversi factori poluanti, evitarea unor pozitii de somn, precum cea laterala, ce favorizeaza cutarea pielii, aplicarea regulata de  creme hidratante, hranitoare, de zi si de noapte si , mai ales, tratamente cosmetice de specialitate.
 
Exista in prezent mii de produse de ingrijire a pielii si de proceduri estetice, invazive sau non-invazive. Dar nu trebuie sa va ingrijorati daca nu stiti care functioneaza mai bine pentru pielea dumneavoastra. Intinerirea pielii este posibila daca sunteti inarmati cu informatii corecte si cu o strategie de ingrijire a pielii bine planificata, pe etape de varsta. Acest lucru pentru ca fiecare etapa a vietii are nevoi diferite: tratamente pentru acnee, indepartarea ridurilor sau intinderea pielii flasce. Unele proceduri adecvate pentru cineva de 50 de ani pot avea un efect negativ pentru altcineva de 30 de ani – si vice-versa. De asemenea, structura osoasa, configuratia faciala si zece ani de viata sunt factori critici in procesul de selectie a tipului de tratament. 
 
Ingrijire intensa si la 20 de ani!
 
Dar chiar si la douazeci de ani puteti incepe sa va ingrijiti pielea, permitand cel putin intarzierea aparitiei petelor de varsta, a ridurilor si a altor semne de imbatranire. Pastrati pielea hidratata! Incercati produsele care contin ceai verde si un minim de 30 SPF (factor de protective solara). Ingrijirea pielii la aceasta varsta este in general cam tot ce tine de  preventie. Cremele hidratante hranesc pielea si o pastreaza neteda si sanatoasa. 
 
Ceaiul verde poate reduce riscul de cancer si factorul de protectie solara  va ajuta in plus sa va protejati de aceasta boala, precum si de petele de varsta si riduri. Produsele neuleioase sunt cea mai buna alegere in apararea impotriva acneei. Daca doriti sa incepeti aplicarea de creme anti-imbatranire, sunt utile produsele care contin acizi alfahidroxilati (acizii de fructe), Retinol, Vitamina C, acid hialuronic.
 
Mai eficienta decat aplicarea de produse topice este mezoterapia cu/fara ace (realizata in cabinetul unui specialist) ce permite transportul la nivelul dermului de substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti in proportie de 90-100% (fata de 5- 10% – in cazul cremelor!). Aceste substante stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei , elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii. Chiar imediat dupa tratament, pielea arata odihnita, radianta, stralucitoare, mai ferma si mai proaspata. Lipoliza  (“lipo din pauza de pranz”), este o procedura de ales daca sunteti in cautarea unei solutii non-chirurgicale pentru eliminarea surplusului de grasime si celulitei.
 
Tratamente chimice
 
Peelingul chimic cu acid glicolic, utilizat  in mod regulat, lunar, poate contribui la clarificarea acneei si revitalizarea pielii. Microdermabraziunea, un exfoliant mai intens, este un mod excelent de a elimina celulele moarte ale pielii si de a o pastra in stare proaspata. Tratamentul cu laser este foarte eficient in tratarea capilarelor sparte, ameliorarea inrosirii fetei  asociate cu acneea rozacee, diminuarea aspectului poros al fetei, atenuarea petelor pigmentare.
 
Desi nu este o procedura comuna pentru acest grup de varsta, Botox  poate fi utilizat ca o masura preventiva, oprind miscarile musculaturii faciale ce cauzeaza ridurile de pe frunte, din jurul ochilor si gurii, prevenind astfel aparitia lor in viitor. Cele mai frecvente interventii chirurgicale pentru persoanele de 20 de ani includ: marirea sanilor cu implanturi mamare, lipoaspiratia, marirea buzelor, rinoplastia. In general, acestea sunt mai mult in scop estetic, nu neaparat anti-imbatranire.

Prin urmare, demarati strategia anti-imbatranire oricand, in orice etapa, inainte sa fie prea tarziu!
 
CITESTE SI 
Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea