Sanatate

#abdomen #Expertul Acasa.ro instructorul de fitness Serban Blebea #antrrenament

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: Cum scoatem patratelele la vedere?

Musculatura din zona abdominala este acoperita de un strat adipos mai gros in cazul celorlalte grupe. Executand 1.000 de abdomene pe sesiune de antrenament nu vei putea topi grasimea ce il acopera, ci doar poti spera la cresterea rezistentei acestui muschi. Grasimea se "arde" printr-o combinatie atent selectionata de cardio si dieta.

Patratelele, cum sunt numite in limbaj popular, sunt formate de musculatura abdominala si spatiile dintre aceste fibre. Ca sa putem intelege cum functioneaza aceasta grupa musculara trebuie sa aprofundam mai intai cateva concepte de baza cum ar fi tipul fibrelor musculare. Acestea se impart in:

Tipul 1. Fibre lente, de rezistenta, responsabile pentru efortul sustinut si de intensitate joasa spre medie

Tipul 2. Fibre rapide, de forta, au o contractie puternica, dar obosesc mult mai usor. Spre deosebire de primul tip, care nu raspunde la stimuli anaerobici (antrenament de forta), cele de tipul 2 se pot dezvolta relativ rapid prin hipertrofie (ingrosarea fibrei musculare).

In concluzie, muschii alcatuiti preponderent din fibre de tip 1 nu pot creste, dar pot deveni mai rezistenti. Abdominalul este format in mare parte din aceasta categorie de fibre musculare, de unde vine si rezistenta crescuta.

Atentie la abdomene!

Ai incercat vreodata sa faci 100 de abdomene? Mai tii minte de ce te-ai oprit inainte de targetul propus? Raspunsul este musculatura gatului, care este solicitata in mod excesiv in momentul in care facem crunchuri (abdomene). Deci, nu te mai amagi degeaba si opreste-te din a efectua crunch-uri. Personal, le consider o risipa masiva de timp si afirm acest lucru cu riscul de a pierde suportul fanilor inflacarati ai acestor exercitii. Antrenamentele pentru abdomen nu scot la iveala patratelele, nici nu te scapa de burta macar. In cel mai bun caz te poti alege cu un disconfort lombar cauzat de dezechilibrul ce se creeaza intre lantul posterior si anterior al corpului.

Antrenamentul pe care ti-l propun in randurile ce urmeaza va promova mentinerea unui ritm cardiac ridicat, cresterea capacitatii pulmonare, cresterea totala a masei musculare si intarirea musculaturii posturale:

Genuflexiuni lente cu bratele ridicate deasupra capului

Flotari cu un picior ridicat in aer (nu suprapune picioarele unul peste altul)

Impinsul ganterei din picioare cu un singur brat

Suitcase squat (foto) cu o gantera in mana, intr-o singura mana


Sursa foto: //www.mensfitness.com/

Dupa cum vezi incercam sa activam musculatura abdominala prin crearea unui dezechilibru intre partea stanga si cea dreapta a corpului. Acest aspect este foarte important, deoarece abdominalul lucreaza excelent in aceste conditii pentru a restabilii echilibrul corpului.

Sfaturi

  • Nu uita sa mentii umerii la acelasi nivel pe tot parcursul miscarilor.
  • Dupa ce termini exercitiile de mai sus iti recomand 30 de minute de antrenament aerob, care sa iti mentina pulsul la un nivel de peste 130 bpm, poti verifica usor, deoarece majoritatea aparatelor de cardio au un dispozitiv de masurare a ritmului cardiac.
  • Incearca sa eviti pe cat posibil alimentele procesate.
     

Spor la antrenament!

Serban Blebea

Date de contact:

serbanantrenor@yahoo.com

0757103898

www.fitnessantrenor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea