Sanatate

#dermato cosmetice #florin juravle # Cutera Xeo CoolGlide #tratament vene #operatii estetice #expert acasa.ro florin juravle

Expertul Acasa.ro, dr Florin-Daniel Juravle: Cum sa scapi de vasele de sange sparte

Atat barbatii, cat si femeile, pot transforma in amintire inesteticele vase pe fata si de pe picioare. Fara injectii dureroase, fara taieturi, fara cicatrici! 

Tehnologia a evoluat intr-atat incat acum, cu echipamentele potrivite, pot fi tratate sigur si eficient atat micile vase de sange de pe fata sau picioare, cat si vasele mai mari albastre de pe picioare, la femei si barbati cu orice tip de piele. Venele mici faciale (cuperozate langiectaziile, in limbaj de specialitate) pot fi tratate rapid fara complicatii sau invinetire. Vasele mari albastre de pe picioare, cu diametrul de maxim 3,5mm, pot fi de asemenea tratate cu succes. Medicul va evalua care vase de sange pot fi  tratate si va stabili tratamentul adecvat. Dupa tratament, vasele sunt inlaturate definitiv fara urme. Atunci cand vasele sunt mai mari este posibil ca dupa tratament vasul respectiv sa apara albastru pe traiectul lui, aspect care se va mentine cateva zile sau saptamani, dupa care va disparea. Puteti aplica fond de ten imediat dupa tratament daca e nevoie.

De cate sedinte este nevoie?

De cele mai multe ori, una sau doua sedinte sunt suficiente. Totusi, numarul de sedinte necesare depinde de numarul, culoarea si dimensiunile vaselor care trebuie tratate. Fiecare pacient este diferit, iar medicul va poate sfatui cu privire la indicatiile specifice. Tratamentul este dureros? Majoritatea pacientilor simt o usoara senzatie de intepatura in timp ce pulsul  este trimis prin piesa de mana. Desi nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante, unii pacienti opteaza pentru un anestezic local inaintea tratamentului. Dupa tratament, durerea este aproape inexistenta.

Ce se intampla dupa tratament?

Dupa tratament pot aparea invinetiri sau inrosiri ale pielii. Cand se trateaza vene mai mari, un pigment mai inchis poate sa persiste cateva saptamani sau luni dupa tratament. Pacientilor care trateaza vene de pe picioare li se poate recomanda purtarea unor pantaloni speciali pentru scurt timp. Care sunt posibilele efecte secundare?

Majoritatea pacientilor prezinta foarte putine sau niciun efect secundar. Cele mai frecvente sunt usoara inrosire a pielii si inflamarea locala a pielii. Aceste efecte dureaza de obicei maxim 24 de ore. Unor pacienti le apar vanatai si, extrem de rar, basici. Consultati medicul pentru informatii complete privind beneficiile si riscurile acestui tratament.

Exista restrictii in activitate dupa tratament?

In general, pacientii isi pot relua imediat activitatea normala. Totusi, se recomanda sa evite efortul fizic timp de 24 de ore dupa tratament. Se recomanda utilizarea cremelor de protectie solara pe zonele corpului tratate expuse la soare. Ca in orice situatie, se recomanda expunerea limitata la soare.

Cand se observa rezultatele?

La majoritatea pacientilor se observa imbunatatiri semnificative la venele tratate dupa doua pana la sase saptamani de la tratament. Totusi, rezultatul final poate fi obtinut abia dupa cateva luni. In timp, este posibil ca noi vene sa devina vizibile, dar si acestea pot fi indepartate cu tehnologia potrivita. 

Ce terapii sunt recomandate?

Majoritatea medicilor si pacientilor prefera Cutera Xeo CoolGlide deoarece nu presupune injectii dureroase, nu are riscuri si nu lasa urme neplacute dupa tratament. Hemangioamele Acestea raspund foarte bine la tratamentul cu Xeo, de multe ori dupa doar o singura sedinta. Pacientii cu aceste leziuni vasculare care au renuntat la gasirea unei solutii au fost uimiti de succesul tratamentului vascular Xeo. Consultati-va medicul pentru o evaluare completa. Sistemul laser Cutera Xeo emite pulsuri de energie luminoasa speciala care realizeaza coagularea sangelui din vasele dilatate. Continutul sanguin impreuna cu resturile vasculare sunt resorbite de organism in cateva zile sau saptamani in functie de marimea vasului. In locul vaselor pielea ramane integra, fara cicatrici sau pigmentari. Vasele sunt indepartate definitiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea