Ingrediente:
- o punga salata Misticanza (sau o punga salata de rucola sau baby spanac)
- 10-12 creveti
- 12 rosii cherry
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare si piper (dupa gust)
- 2-3 catei usturoi,
- 50 grame unt – pentru prajitul crevetilor
Mod de preparare:
1. Curatati crevetii si puneti-i la prajit in unt. Peste ei turnati usturoiul pisat si jumatate de zeama de lamaie. Sare si piper, un strop pe fiecare.
2. Scoateti salata din punga, impartiti-o in doua portii generoase, pe doua farfurii. Asezati-o cel mai bine cu mana.
3. Puneti pe farfurie si rosiile si jumatate din cantitatea de creveti. Zeama de la creveti turnati-o peste salata.
4. Dressingul pentru salata este format din uleiul de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper. Puneti toate astea intr-un borcan si mixati sau turnati-le direct pe salata, in functie de timpul avut la dispozitie.
5. Serviti salata ca atare, este un fel principal usor si gustos.
Timpul de preparare difera in functie de creveti, daca i-ati cumparat curatati sau nu.
Oana Grecea
Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.