Retete

#piersici gratinate si sunca #piersici gratinate #alata cu piersici gratinate #piersici

Gateste cu Oana: Salata cu piersici gratinate si sunca

Hai sa incercam si ceva gratinat intr-o salata ca este delicios! Aceeasi combinatie de senzatie, dulce cu acrisor, va aduce numai bucurii pentru papilele gustative. Totul este sa incercati aceasta salata cu piersici gratinate si sunca!

Niciun secret, doar ca folosim putin si gratarul pentru a ”gratina” piersicile (sau nectarinele, dupa caz). In rest, putina sunca si salata la baza. Puteti adauga si feta sau mozarella, dupa preferinte.

 

Ingrediente:

  • 4 piersici
  • 100 grame salata romana sau laptuca
  • 100 grame rucola
  • 100 grame sunca de Parma
  • 7 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • sare si piper
  • o lingura miere
  • cateva frunze busuioc
  •  

Mod de preparare:

1. Spalati piersicile, taiati-le in doua si scoateti samburii. Fiecare jumatate de piersica taiati-o in trei parti egale.

2. Amestecati doua linguri de ulei, sare si piper si stropiti cu acest amestec piersicile, dar masati-le bine cu mana ca sa fie acoperite peste tot.

3. Incingeti gratarul la foc iute si puneti piersicile cate un minut pe fiecare parte. Scoteti-le si lasati-le la racit.

4. Pregatiti salata, spalati-o sau scoateti-o din punga si taiati-o fasii daca nu ati cumparat la punga.

5. Taiati si feliile de sunca oblig, in jumatati.

6. Pregatiti si frunzele de busuioc, spalate si taiate in doua.

7. Pregatiti dressingul din oţet, miere, restul de ulei. Asezonati cu sare si piper si adaugati busuiocul.

8. Salatele, piersicile si sunca le asezati frumos pe farfurii si le stropiti cu dressingul. Le puteti servi imediat.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea