Retete

#oua #oua de pasti #vopsire oua Pasti #colorant alimentar oua

Gateste cu Oana: Oua de Paste cu colorant alimentar VIDEO

Vreti sa obtineti un efect de degrade pentru ouale de pe masa de Paste? Puteti incerca sa le vopsiti cu colorant alimentar – rosu, albastru, verde sau galben.

 

In functie de numarul de picaturi/capace pe care il turnati in fiecare bol veti obtine efectul ”degrade” din poze.

 

Modul de preparare a acestei variante de vopsit este foarte asemanator cu cel cu vopsea de oua din comert, doar ca aici aveti posibilitatea sa va stabiliti singuri intensitatea culorii dorite. In plus, colorantul alimentar nu este toxic (il folosim adesea la colorat prajiturele in bucatatarie), comparativ cu vopseaua clasica la plic.

 


Ingrediente

  • oua (cate doriti):
  • sare;
  • colorant alimentar (sticla de 250 ml ajunge pentru 15-20 de oua);
  • otet si putin ulei.


Mod de preparare


Degresati ouale in prealabil cu putin detergent de vase si clatiti-le bine. Puneti-le la fiert intr-un vas in care sa fie acoperite de apa. Adaugati o lingurita de sare pentru a nu se crapa.

Oricum, e de preferat ca ouale sa fi fost tinute cateva ore inainte la temperatura camerei. E necesar sa fiarba circa 20 de minute.

Separat, intr-un alt bol, mai fierbeti apa, cam cat ati pus in vasul/cratita cu oua. Dupa ce au fiert, puneti ouale cu grija in vasele in care urmeaza sa le colorati si turnati peste ele intai apa calda/fiarta separat. Adaugati apoi colorant incepand de la un capac si cresteti intensitatea cu inca doua capace la fiecare bol. Mai puneti si doua-trei  linguri de otet in fiecare culoare si asteptati cateva minute.

Lasati-le in culoare intre 5 – 15 minute. Le puteti ridica pentru a le vedea culoarea din cand in cand si daca va place scoateti-le la uscat pe un prosop de hartie. Dupa ce s-au uscat, ungeti-le cu putin ulei pentru intensitate si stralucire.

Daca doriti sa incercati aceasta varianta de vopsire, am pregatit cu ocazia Pastelui kitul de vopsit oua cu colorant alimentar – variantele rosu, albastru, verde si galben – pe care le puteti comanda pe mail (oanagrecea@gmail.com), la pretul de 34,9 lei (cu sticla de colorant de 250 ml) sau 39,9 lei, cu sticla de colorant la 500 g. Pot distribui doar in Bucuresti.
Kitul cuprinde: 10 oua (cat mai albe), colorant alimentar (in varianta de culoare si marime dorita), otet (10 ml) si ulei (10 ml).  Bonus: o pereche de manusi pentru vopsit.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea