Retete

#humus #naut #tahini

Gateste cu Oana: Humus - varianta romaneasca

Am vrut sa specific de la inceput. Oricat de bun ar iesi, tot nu este ca in restaurantele libaneze. In opinia mea, este o reteta care se face identic cu fasolea batuta, doar ca nautul este mai sanatos decat fasolea.


Ingrediente:
  • 500 de grame de naut uscat;
  • sare,
  • sucul de la o lamaie,
  • 6 linguri de tahina (un fel de pasta/ulei de susan),
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 5 catei/bucati de usturoi,
  • piper


Mod de preparare:


Am inmuiat nautul de cu seara, intr-un castron cu apa, cat sa acopere boabele.

A doua zi, am pus la fiert nautul intro cratita si apa cat sa vina deasupra lui. Dupa ce a fiert l-am scurs, l-am pus in blender/mixer si l-am pasat putin. Am inceput sa adaug treptat usturoiul (l-am pasat tot acolo), linguritele de tahina si uleiul de masline. Apoi am continuat mestecarea intr-un castron, unde am adaugat zeama de lamaie, sarea si piperul.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea