Ingrediente:
- 300 g unt;
- 10 lingurite zahar pudra;
- esenta de vanilie;
- 450 g faina;
- o lingurita amoniac;
- patru galbenusuri;
- gem de caise pentru umplutura;
Ingrediente pentru bezea:
- 4 albusuri;
- 16 lingurite zahar pudra;
- un praf de sare;
- vanilie.
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu galbenusurile, vanilia si zaharul pudra. Se lasa sa se odihneasca acest aluat timp de 30 de minute, dupa care se adauga faina amestecata cu amoniacul si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca e nevoie, se mai adauga putina faina. Se da din nou aluatul la rece.
Apoi se intinde o foaie de 0.5 cm grosime si se taie cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.
Pe fiecare fursesc se pune un mot de spuma si se da apoi la cuptor pana se aureste aceasta spuma. Cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte, dar cand bagati tava in cuptor reveniti la foc mic, pana se intareste bezeaua.
Se ung cu gem abia cand s-au racit suficient si apoi se unesc fursecurile intre ele.
Oana Grecea
Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.