Retete

#migdale #curmale #mixer #baton energizant #prune uscate #folie alimentara

Gateste cu Oana: Cum sa faci un baton energizant 100% natural VIDEO

De casa. Fara zahar. Super natural. 3 ingrediente. Pentru toata familia, de la mic la mare. Ies 8 portii de bucati mai mari sau … o gramada de patrate micute. Timp de preparare: 10 minute!

Ingrediente:

  • o cana de migdale crude;
  •  o cana de curmale fara samburi;
  •  o cana de prune uscate (cred ca poate fi inlocuit cu orice fruct uscat doriti).

Mod de preparare:

Aveti nevoie de un mixer. Eu am bagat in bolul de la (superaparatul meu care tine de-o vesnicie) Braun. De o folie de plastic alimentara. Si de un cutin ascutit.

Migdalele pot fi coapte putin inainte in cuptor sau pot fi folosite crude (eu asa le-am facut). Mixati toate cele trei cani (in bolul meu a incaput cate jumatate de cana, deci am facut de doua ori) pana se faramiteaza toate ingredientele si pana se omogenizeaza. La inceput o sa faca un zgomot puternic, pana se sfarama migdalele, dar dupa cateva minute treaba este rezolvata.

Aceasta pasta densa se pune ca o coca pe folie si se netezeste cu mainile (umede, de preferat). Apoi ii dati o forma dreptunghiulara, o inveliti complet in folie si o bagati la rece cateva ore.
Ulterior se taie cu un cutit ascutit in cate patrate doriti, de orice dimensiuni doriti.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea