Retete

#topping tort raw #tort raw #retete raw

Gateste cu Oana: Tort raw cu capsuni

Daca vreti un desert delicios si sanatos, prietenii de la Clubul Raw Desertarienilor spun ca puteti prepara usor un tort raw cu capsuni care nu necesita coacere si nu contine zahar. Tortul are crema de caju si cocos cu topping de capsuni pe un blat crocant de nuci.

Ingrediente pentru blat (10 portii):

  • o cana nuci de macadamia
  • ½ cana de nuci
  • ½ cana de curmale
  • ¼ cana de nuca de cocos
  • 1 praf de sare Himalaya

Ingrediente pentru crema:

  • 3 cani de caju (inmuiat peste noapte)
  • ¾ cana suc de la o lamaie
  • ¾ cana ulei de cocos
  • ¾ cana nectar de cocos
  • 1 pastaie vanilie

 

Ingrediente pentru topping:

 

  • doua cani capsuni congelate
  • o cana capsuni feliate
  • ½ cana curmale

Mod de preparare blat:

1. Se pun in blender curmalele si se maruntesc bine.

2. Se adauga nucile, nuca de cocos si sarea.

3. Cand amestecul devine lipicios, se pune intr-o forma de tort (diametrul de 22 cm) cu pereti detasabili.

4. Se preseaza uniform cu degetele si se pune la rece pana cand este gata crema.

Mod de preparare crema:


1. Se pun poate ingredientele in blender si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina, satinata.
2. Se pune crema peste blat si se introduce in congelator pana este gata si toppingul.

Mod de preparare topping:

1. Se pun capsunile congelate si curmalele in blender si se mixeaza la putere mare.
2. Se toarna peste crema si se introduce tortul in congelator pentru 3-4 ore.
3. Se scoate din congelator, se indeparteaza cu grija peretii formei de tort si se orneaza cu caspuni feliate.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

loading...
  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.