Retete

# mousse de ciocolata #mousse #expert acasa.ro #reteta mousse

Gateste cu Chef Ioannis: Mousse de chocolat

Ciocolata, ciocolata si din nou ciocolata! Este compania noastra in toate ocaziile din viata. Suntem suparati, mancam ciocolata si trece. Suntem fericiti, indragostiti sau suferim din lipsa persoanei iubite, ciocolata ne alina dorul, ne da o protectie dulce ca vorbele unui parinte catre copiii lui, un voal de iubire si intelegere pe care nu-l gasim decat la ea. Neagra sau alba, ne arata ca viata este cum vrem noi sa fie.


INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra, continut de minim 60 % cacao
  • 7 albusuri
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura suc de lamai


PREPARARE

Topim ciocolata la bain marie si lasam de o parte. Intr-un vas batem cu un tel albusurile de ou impreuna cu sucul de lamaie pana se formeaza varfuri pe tel. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana devine spuma tare.

Luam o treime din spuma si amestecam in ciocolata destul de repede pana se combina total. Apoi cu o spatula incorporam si restul de spuma, dar trebuie sa avem grija aici, sa nu pierdem aerul din compozitia. Deci, amestecam usor si apoi impartim mousse-ul in vase de servit si lasam in frigider minim 3 ore.


Secretul lui Chef Ioannis

Reteta aceasta este foarte usoara, dar exista niste mici secrete ca sa reusim cea mai buna performanta. Ciocolata are multi fani si foarte putini dusmani, printre acestia din urma fiind si apa. Deci, vasul in care topim ciocolata nu trebuie niciodata sa atinga apa si, atentie!, sa nu cada vreo picatura si din abur.

Aciditatea din sucul de lamai ajuta sa batem albusurile de ou fara sa existe ricul ca spuma sa se taie.

Prima treime din spuma trebuie adaugata repede, astfel diferenta termica care exista intre ciocolata si spuma sa nu apuce sa strice consinstenta mousse-ului.


Sfatul lui Chef Ioannis

Puteti folosi ciocolata din comert, care este deja aromata sau puteti sa dati aroma si gust personalizat. Niste coaja de portocala rasa, sarea de mare sau piperul negru merg perfect cu ciocolata. La fel si ardeiul iute sau vanilia. Nu exista limita, ci doar placere, cand vine vorba de ciocolata.

Puteti sa consumati acesta mousse ca o supa de ciocolata. Capsuni, fructele pasiunii sau ciocolata alba rasa deasupra sunt decoratiuni recomandate. Pentru ocazii speciale puteti sa serviti in pahare de Martini sau de sampanie, care dau un aspect foarte spectaculos mousse-ului de chocolat!

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea