Retete

#retete linte #retete legume #retete mediteraneene #retete caracatita #caracatita la cuptor #retete fructe de mare

Gateste cu Chef Ioannis: Caracatita delicioasa cu linte si legume coapte

Astazi va prezint o reteta adusa de pe meleagurile mele natale, din frumosul Salonic. Reteta mea reprezinta un mod unic, original, dar mai ales gustos de a prepara caracatita. Combinatia cu linte si legume ne ofera si multe beneficii pentru sanatate, mai ales acum, in perioada postului. Incarcati combinatia fara teama, fiti siguri ca nu veti avea decat de castigat!

INGREDIENTE

1 caracatita de un kilogram, curatata

300 gr linte

2 catei de usturoi intregi

2 foi de dafin

2-3 crengute oregano proaspat

6 linguri otet balsamic

1/2 cana ulei de masline

2 cepe rosii taiate cuburi mari

1 ardei verde 

1 ardei rosu, ambii taiati cuburi mari

1 rosie mare, taiata felii

Sare si piper

PREPARARE

Fierbem lintea in multa apa, aproximativ 30 de minute, astfel incat sa fie pe jumatate gatita. Strecoram lintea si asezam un strat intr-o tava. Adaugam foi de dafin si usturoi, iar deasupra asezam caracatita intreaga sau taiata in bucati mari, dupa preferinte. Intr-un bol mare punem toate legumele si marinam cu uleiul, oregano si otetul balsamic. Asezonam cu sare si piper si turnam toate ingredientele peste caracatita si linte. Sigilam tava cu doua straturi de folie de aluminiu si coacem o ora la 180 de grade Celsius.

SECRETUL LUI CHEF IOANNIS

Caracatita, ca toate fructe de mare, pierde foarte mult din volumul sau (40%) la preparare, dar beneficiul major este gustul mai intens obtinut dupa preparare. Otetul balsamic va aduce un gust si o aroma mai deosebita.

Va recomand sa folositi, daca aveti, tava de lut cu capac, ideala pentru astfel de retete. Daca lasati mancarea sa se raceasca, caracatita se poate servi si asa, ca un fel de salata, potrivita mai ales pe timpul verii.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

„Retetele nu ne dicteaza gustul!“

Chef Ioannis Karastogiannis

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea