Retete

#biscuiti Fitness #biscuiti #salam de biscuiti #nuca de cocos

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Salamul de biscuiti - desertul copilariei - pe atat de simplu, pe atat de delicios

Si-aduce aminte toata lumea de salamul de biscuiti? Bine, bine, toata lumea care are ceva ani in spate. Biscuitii populari pe care ii gaseai la alimentara erau asa de tari, ca, fara exagerare, de multe ori, ii spargeam cu ciocanul de snitele, pentru ca altfel ne dureau degetele de la ei! Si cu toate astea, desertul nostru cel mai des - al celor patru frati trimisi la scoala -, era un sandwich format din doi biscuiti si o bucata de rahat turtita!!! Mai rar, mama ne facea si salam de biscuiti, care disparea imediat.

 

De cand am devenit si eu mama, reteta de salam de biscuiti este executata, de fiecare data cand mi se solicita, in cantitati “industriale”.

Ingrediente:

  • 1 kg biscuiti Fitness
  • 1 kg rahat colorat
  • 300 g nuca
  • 1 pachet margarina
  • 200 ml apa (sau orice compot)
  • 4 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 20 lnguri zahar pudra
  • 3 zahar vanilat
  • 4 linguri nuca cocos
  • folie alimentara.

Azi nu mai fac salamul de biscuiti cu clasicii biscuiti populari, pentru ca sunt tari si nu mai au nici un gust. Asa ca iau biscuiti Fitness (adica asa scrie pe ei), care sunt si gustosi si moi, deci usor de pisat.

Mod de preparare:

Am pisat biscuitii punand cate doi suprapusi si trecand cu facaletul peste ei. La fel am procedat si cu nuca, pe care am pus-o peste biscuiti. Tot acolo am pus zaharul pudra, zaharul vanilat si cacaua. Am omogenizat bine amestecul si m-am apucat sa tai bucatele rahatul.



Daca vreti sa nu vi se lipeasca cutitul dupa ce taiati doua trei bucati, puteti sa-l dati din cand in cand prin putina faina!
 

Dupa ce am taiat tot rahatul cubulete, am pus pachetul de margarina intr-o craticioara pe foc sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, am adaugat apa si rahatul. L-am lasat sa se topeasca putin, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand bucatelele de rahat au inceput sa devina translucide, am oprit focul si am adaugat si esenta de rom, apoi am turnat peste amestecul de biscuiti si am inceput sa framant, pana s-a omogenizat bine si s-a desprins
de castron.

Atentie la rahat, care este fierbinte cand il puneti peste biscuiti, sa nu va frigeti! Eu cu folia alimentara m-am cam certat, ca se lipeste peste tot doar unde trebuie nu, asa ca am taiat pungi de sandwich-uri mai maricele, desfacandu-le, si cu ele am lucrat mult mai bine.



Am presarat deasupra foliei putina nuca de cocos (voi puteti sa puneti si cacao sau zahar pudra), si am pus cu lingura din compozitie. Am inchis folia peste galmele de compozitie si am modelat prin ea, pana am ajuns la forma dorita. Aveti grija sa nu ramana spatii goale, altfel o sa se rupa la taiere!

Puteti sa-i dati forma de sul, inainte de a-l pune pe folie, dar e mai usor modelatul prin folie si nici nu va “lipiti” de el.

Am dat la rece de seara pana dimineata.

Din cantitatea asta mi-au iesit cinci bucati de salam de 22-25 cm. Deci daca nu va trebuie atata, injumatatiti cantitatile.

Cand l-am taiat, am dat din nou marginile feliilor prin nuca de cocos.

Se pastreaza foarte bine, la rece, afara sau in frigider si o saptamana (mai mult nu apuca).

 

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea