Nutritionistii ne recomanda in fiecare primavara sa consumam de fiecare data cand avem ocazia preparate din frunze de spanac. Este indicat sa tinem cont de sfatul acestora, caci spanacul ajuta la detoxifierea organismului, combate oboseala, anemia, acneea. In plus, este un agent anticancerigen. Daca in salate stii sa-l folosesti si singura, astazi iti prezint o supa-crema de spanac.
Ingrediente pentru supa-crema de spanac:
- 500 g spanac proaspat
- 1 ceapa mare
- 1 lingura unt
- 200 g cartofi
- 1 l supa de legume
- 150 g smantana dulce
- ou fiert pentru servit
Mod de preparare pentru supa-crema de spanac
Curata cartofii de coaja, ii speli bine, ii tai cuburi si ii pui la fiert in supa de legume impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand cartofii sunt bine patrunsi adaugi spanacul bine spalat si mai lasi sa fiarba circa 5 minute. Daca supa scade foarte mult, mai adaugi putina apa.
Pui totul in blender si mixezi pana cand amestecul devine o crema. Rastorni compozitia intr-o craticioara, o pui pe foc si adaugi untul si smantana. Lasi sa dea supa in cateva clocote si opresti focul. Servesti supa calda sau rece, cu ou fiert si decorata cu smantana.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!
Mai multe retete gasesti si pe Retetele Marianei.