O metoda de a putea refolosi uleiul intrebuintat la prajirea legumelor este aceea de a praji cate un albus dupa fiecare intrebuintare. Prajindu-se, albusul atrage la suprafata toate resturile de pe fundul vasului si uleiul ramane curat.
Uleiul folosit se strecoara prin cateva straturi de panza pentru a se filtra orice particula arsa.
Cand se prajesc alimente cu ulei refolosit si acesta scoate fum mai mult decat ar fi normal, este bine sa-l aruncam, deoarece este alterat dincolo de limitele sigure.
Daca vrei sa refolosesti uleiul in care ai prajit ceva, acesta se tine la loc racoros si intunecos. Ar fi de preferat in frigider.
Uleiul care se poate refolosi cel mai bine este cel de palmier, pentru ca nu-si pierde calitatile, nu contine colesterol si nu-si schimba culoarea.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!