Ingrediente:
- 10 oua
- 10 linguri ulei
- doua cani zahar
- doua cani faina
- sase lingurite ness
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
1. Mai intai, am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana cand s-a format o bezea tare si zaharul s-a topit.
2. Am adaugat treptat galbenusurile batute in prealabil cu uleiul si am mixat continuu. Am presarat toata faina cernuta si am amestecat usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.
3. Am impartit aluatul in doua. Intr-o parte am pus ness-ul dizolvat cu putina apa si am amestecat usor. In partea a doua am pus esenta de vanilie si am amestecat usor.
4. Am uns cu ulei si am tapetat cu faina doua tavi de cozonac si am pus in fiecare, pe centru, cate o lingura de aluat alb. Am pus deasupra cate o lingura de aluat cu ness. Am continuat asa pana am terminat ambele compozitii.
5. Am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la foc mic. Cand s-au copt checurile, le-am lasat sa se racoreasca in forme, dupa care le-am scos.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!