Retete

#mancaruri Craciun #slanina #craciun #aperitive craciun #toba

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Toba facuta in casa, pentru mese delicioase alaturi de cei dragi

Toba, unul dintre aperitivele nelipsite de pe mesele romanilor in aceasta perioada, este cu atat mai gustoasa daca este pregatita in casa.


Ingrediente:

  • doua urechi de porc
  • doi rinichi de porc
  • o limba de porc
  • un muschi mic de porc
  • ½ kg pulpa de porc
  • o inima de porc
  • 250 g slanina impanata cu carne
  • 4 catei de usturoi
  • un stomac de porc
  • sare
  • piper macinat din rasnita
  • piper boabe
  • trei foi de dafin
 

Mod de prepare:

1. Curata stomacul de porc de membrana interioara. Cel mai usor se curata cu sare grunjoasa. Spala-l bine, lasa-l in apa cu otet si ceapa taiata felii, dupa care spala-l bine. Se gaseste in macelarii gata curatat de membrana.

2. Pune la fiert toate organele, muschiul, slanina si pulpa. Adauga boabe de piper, sare si foile de dafin. Lasa-le sa fiarba o ora si jumatate din momentul in care a dat in fiert. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

3. Curata limba de pielita alba. Toaca totul cubulete mai mari, pune intr-un vas si adauga usturoiul pisat, sare si piper macinat, dupa gust, si doua polonice cu zeama in care au fiert.

4. Umple stomacul cu compozitia si coase toata deschizatura. Ca sa fiu sigura ca nu se sparge, am introdus toba intr-o bucata de dres, prinzand bine la capete.

5. Pune zeama in care au fiert organele pe foc si, cand da in clocot, am introdus toba. Eu am lasat sa fiarba 30 de minute. Din cand in cand am intepat-o cu un ac mai mare. Am scos-o din zeama, am asezat-o intr-un lighenas, am asezat un fund de lemn rotund peste ea si am pus o greutate. Am lasat-o asa pana a doua zi. O poti lasa mai mult, totul este sa stea la rece.

Mai multe retete traditionale de Craciun gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea