Parinti

#Livia Lucan-Arjoca trainer #Livia Lucan-Arjoca jurnalist #Livia Lucan-Arjoca #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, Livia Lucan-Arjoca, trainer

Expertul Acasa.ro, Livia Lucan-Arjoca, trainer

Sunt Livia Lucan-Arjoca, jurnalist, autor premiat de Uniunea Scriitorilor din Romania si trainer. Am doi copii minunati si datorita lor am devenit interesata de tot ceea ce este inovator si eficient in educatie.

Cred ca marea provocare in privinta educatiei este sa le mentinem copiilor entuziasmul, pasiunea si energia. Fara ele, cei mici percep invatatul ca pe o datorie fara o miza prea clara. Nu cred ca acest lucru se obtine usor, din contra, stiu ca aproape totul este impotriva invatarii autentice, dar nu mai este timp sa asteptam, de aceea schimbarea ar trebui sa inceapa cu noi, parintii.

Interesul nostru ar trebui sa se mute dinspre zona superficiala a obtinerii notelor mari si a premiilor lipsite de relevanta (care perpetueaza o atitudine vicioasa fata de cunoastere in general si fata de profesori) catre zona dorintei sincere de a avea copii autentici in cunoastere si atitudine.

Parinti, suntem liberi sa ne exprimam asteptarile legate de educatia copiilor nostri, sa contestam ceea ce este de contestat la scoala, la societate, la noi insine si suntem datori sa le fim alaturi copiilor nostri daca “scoala” este pe cale sa ii invinga.

Inspirata de nevoile copilului meu mai mare, acum scolar, am creat conceptul smARTkid, ateliere educative, creative si recreative sustinute de Asociatia 7 ARTE, care promoveaza exprimarea asertiva si invatarea prin metoda experientiala, adica pe scurt, prin metoda lui “facand si vazand”. La smARTkid credem ca greselile sunt parte a procesului de invatare, in timp ce teama de greseala este ucigasul inovatiei. La smARTkid se preda, se invata, se experimenteaza, se inoveaza. Tinta noastra este dezvoltarea globala a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment si libertatea de a inova.

Sunt o mama constienta de faptul ca astazi eu nu mai cresc niste copii pentru societatea romaneasca, ci pentru o societate globala, in care nu exista limite de spatiu, ci doar limite de educatie. Este vital sa le mentin copiilor mei interesul pentru invatarea autentica, a carei miza este evolutia personala si confortul cu sine. Doar in aceste conditii vor fi pregatiti sa performeze oriunde in lume cu relaxarea celor competenti si fericiti ca fac ceea ce le place.

Articole scrise de Livia Lucan-Arjoca

  •  
  •  
Livia Lucan - Arjoca