Gradina

#ghiveci organo #ghivece patrunjel #plante aromatice ghiveci #plante balcon #plante aromatice

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Gospodarii care nu vor sa se bazeze pe noroc atunci cand se duc la piata au posibilitatea de a-si face ei insisi norocul, chiar daca stau la apartament si, teoretic, nu ar fi posibila cultivarea plantelor specifice pentru gatit. Acestui tip de noroc facut cu mana lor se numeste bucataria din balcon, o denumire ce include cultivarea de plante aromatice precum patrunjel, coriandru, busuioc, menta, rozmarin, trandafir, oregano sau cimbru, chiar si citrice si, de ce nu, trandafiri pentru dulceata. O oaza de verdeata in afara de plantele decorative de apartament este intodeauna binevenita si este cu atat mai dorita cu cat numai datorita ei unele lucruri legate de bucatarie se pot intampla.

Minunile din ghivece si desfasurarea aromelor

Busuiocul alimentar este aromat si combate balonarile, mai ales sub forma de ceai. De ce sa nu-l ai la indemana, pe balcon? Cimbrul are o aroma de care multe gospodine s-au indragostit si pe care toti cei din casa il prefera. Poti asigura leusteanul care sa fie tocat marunt cu doar un minut inainte sa pui pe masa farfuriile cu ciorba, ciorba care va avea un gust „ca la mama acasa”.

Tot ca la mama acasa va fi si dulceata de trandafir care va vraji familia, musafirii si rudele, poate chiar si pe legendara mama din expresie. Trandafirii de dulceata arata impecabil si parfumeaza fara echivoc orice balcon care este folosit dupa principiile inteligente ale bucatariei din balcon. Trandafirii de dulceata Rose de Rescht de pe FamousRoses.eu sunt deosebit de frumosi si usor de intretinut pe un balcon care beneficiaza de minim cinci ore de soare pe parcursul unei zile! Delicati si puternici, incantatori si nepretentiosi! Asa va iesi si dulceata din ei, care va fi infinit mai buna si mai proaspata decat dulceata de trandafir din comert!

Tot din categoria plantelor aromatice, alaturi de leustean poti planta si putin marar, mirodenie des intalnita in bucataria romaneasca si care este adorata in asociere cu smantana sau urda. Patrunjelul este atat de simpatic incat trebuie sa i se gaseasca un loc pe balcon! Vitamina C din el este aur curat! Oregano, de cealalta parte, abia asteapta sa fie presarat pe varza, peste, rosii, paste ori pizza.

Un ghiveci mic cu aroma puternica in bucatarie

Conceptul de bucatarie in balcon nu este o noutate ci un trend care prinde tot mai mult avant. Pasionatii de bucatarie planteaza in ghivece condimentele preferate pentru a le avea la indemana mereu proaspete. Tu de ce nu ai face la fel?

Alege cateva ghivece simpatice, nu foarte mari, de 10 cm diametrul, si incepe cu frunzele de menta. Umple ghivecele trei sferturi cu pamant si planteaza parti taiate din planta sau o menta cu radacini. Solul trebuie sa fie compact, fara goluri de aer si mentinut mereu umed prin udare. 

Preparatele bucatariei din balcon, savurate pe balcon

Gustarile dulci de duminica pot fi servite chiar pe balcon, printre plantele care sunt folosite in scop culinar. Apartamentul nu trebuie sa fie o conditionare, de aceea cei care stau la apartament se pot bucura de natura si de preparate naturale pe balcon. Pe langa scopul practic al cultivarii plantelor utile in bucatarie, gradina din balcon poate fi si o oaza de relaxare si o sursa de parfumuri relaxante si imbietoare.

Cum ar fi sa iesi pe balcon si sa simti pe varful limbii textura petalelor din borcanasul cu dulceata rozalie de trandafir, chiar langa ghiveciul in care sta inflorit trandafirul Rose de Rescht?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Viaceslav Buhna

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea