Gradina

# Ember Glow #floare Africa de Sud #crocosmia

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Ne impodobeste gradina din iunie pina aproape de luna septembrie. Crocosmia, o noua floare incepe sa se impuna in gradinile noastre. Anul acesta mi-am cumparat o floare senzationala, am plantat-o in luna aprilie, iar acum a inflorit.

Crocosmia este o planta eleganta cu flori galbene, galben-portocalii sau rosii. A mea este de culoare rosie si face parte din soiul Lucifer, cunoscut si apreciat pentru florile de culoare rosu aprins. Clar nu pot trece neobservata in gradina. Am mai aflat ca face parte din familia Iridaceae si este originara din Africa de Sud.

Soiul Ember Glow infloreste in nuante de galben, iar Crocosmia masoniorum infloreste in nuante de portocaliu.

Crocosmia  creste sub forma de tufa inalta de 50-80 cm. Am pus un bulb si m-am trezit cu vreo 5 fire de planta si fiecare cu tija de floare. Frunzele se dezvolta de la baza, sunt inalte, drepte, asemanatoare cu frunzele de stanjenel. Florile, grupate in forma de spice mari, arcuiesc usor tulpinile zvelte cu greutatea lor.

Ce trebuie sa stiti:

  • Plantarea bulbilor se planteaza in gradina in perioada martie – mai si infloresc incepand cu luna iunie si pana in august. Bulbii se inmultesc usor in pamant si in citiva ani vor crea o tufa cu multe flori.

  • Bulbii se planteaza la o adancime de circa 10 cm si la o distanta de 30 cm intre ei. Udati bine solul dupa plantare. Solul trebuie sa fie indeajuns de fertil, afanat si sa nu retina apa in exces.
  • Alegeti locuri de amplasare luminoase, insorite pentru a va bucura de o inflorire abundenta. Crocosmia se uda astfel incat sa nu aiba pamantul uscat, in special in perioadele calde si secetoase.
  • in zonele cu ierni aspre bulbii se scot din pamant si se pastreaza intr-un loc racoros; daca sunt lasati in pamant peste iarna pot rezista daca ii protejati cu frunze, iarba si ramuri uscate.
  • Crocosmia este ideala pentru borduri inalte, fiind o planta mai spectaculoasa plantata in grup, dar si in combinatii cu alte flori de vara. Daca aveti un zid sau un gard acoperit cu trandafiri cataratori galbeni, albi sau portocalii, plantati crocosmia Lucifer cu flori rosii in fata lor si veti constata ca se completeaza foarte bine si se pun reciproc in valoare.
  • Crocosmia galbena sau portocalie se poate asocia foarte bine cu flori perene sau anuale, mai scunde sau mai inalte, in nuante de violet, cum este Sempervivum, planta scunda cu flori violete, sau nemtisorul, planta inalta, care ii poate crea un fundal numai bun pentru a o pune in valoare.

Mai multe imagini gasesti pe tarancutaurbana.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Crocosmia

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea