Gradina

#steaua craciunului #plante craciun #Floarea de Craciun

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Legenda Florii de Craciun

In ultimii ani s-a format si la noi in tara o traditie in privinta decoratiunilor cu ocazia sarbatorilor de iarna, care au in vedere Floarea de Craciun sau Steaua Craciunului, denumirea stiintifica fiind Euphorbia pulcherrima. Aceasta planta este foarte iubita datorita culorii rosu aprins, pe care frunzele sale o capata in preajma sarbatoririi Nasterii Domnului. Poate fi folosita pentru decorarea mesei sau in diverse aranjamente de plante. Putina lume stie insa legendele care stau in spatele acestei plante si cum a ajuns ea sa fie nelipsita din casele oamenilor cu ocazia sarbatorilor.

 

Floarea Craciunului a fost adusa prima oara in SUA din Mexic de ambasadorul american Dr Poinsett, de aici si numele american dat plantei de Poinsettia.

Se spune ca undeva intr-un satuc indepartat din Mexic traiau un frate si o sora, foarte saraci care abia aveau ce manca. Odata cu apropierea Craciunului, in sat se organizau diverse targuri, festivitati si parade care atrageau copiii. Ca de obicei, era o atmosfera foarte vesela si toata lumea se bucura. Mai mult decat atat, in biserica satului s-a montat o scena cu mici statuete si obiecte ce infatisau Nasterea Domnului, iar copiii doreau sa aduca mici cadouri si sa le lase pruncului Iisus. Cei doi frati ar fi dorit si ei sa aduca un cadou costisitor care sa-i placa Lui. In timp ce toti copiii vorbeau intre ei ce ar cadou ar fi cel mai potrivit pentru prunc si ce ii vor cumpara, cei doi frati stiau ca nu au bani sa cumpere un cadou si nici nu aveau nimic de oferit ca dar.

Cu toate acestea, ce doi frati nu puteau rezista tentatiei de a vedea macar o data Pruncul si de a-i oferi ceva. In ajunul Craciunului, cei doi au venit putin mai devreme decat ceilalti la biserica. Cum nu aveau nimic de oferit, s-au gandit sa smulga cateva buruieni care cresteau in curtea bisericii, pentru a-i face un pat moale pruncului Iisus si pentru a-i decora leaganul. In timp ce faceau acest lucru, au aparut si alti copii la biserica, si cand i-au vazut pe cei doi au inceput sa fie rautaciosi si sa rada de ei.

Fratii erau in lacrimi de rusine cand s-a intamplat un miracol. Dintr-odata, frunzele acelor buruieni au devenit de un rosu aprins si au capatat forma unei stele, intr-atat de frumoasa ca toata lumea a ramas uimita de splendoarea ei. Toti satenii au realizat ca darul de dragoste al celor doi frati a fost mai drag lui Iisus decat toate celelalte cadouri scumpe cumparate.

De atunci, Steaua Craciunului a devenit floarea favorita pentru decoratiunile de Craciun.

 

Peisagist Cristina Stinghe

Tel.: 0744.82.66.94

Web: www.amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea