Gradina

#trandafiri # soiuri trandafiri #butasi trandafiri #specii trandafiri

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Cum alegi trandafirii potriviti pentru fiecare gradina

Trandafirii sunt printre arbustii cei mai populari in gradinile din Romania. Sunt rezistenti, perfect aclimatizati la conditiile de temperatura, si ne ofera o varietate foarte mare de culori, forme si miresme.


Cand doresti sa-ti plantezi trandafiri in gradina, butasii sunt cea mai buna alegere. Sunt arbusti tineri, special creati pentru replantare. Trebuie doar sa-i plantezi intr-o zona insorita a gradinii si sa-i uzi cu regularitate, avand insa grija sa nu-i uzi in exces. In functie de efectul pe care doresti sa-l obtii in gradina ta, poti opta pentru diverse soiuri, de la cei pitici pana la cei de talie mare sau cataratori.

Iti prezint mai jos cateva soiuri de trandafiri foarte populari, fermecatori prin culoare, parfum sau bogatia de flori pe care ne-o ofera.

Trandafirul Kimono este de culoare roz, are floarea batuta si este foarte parfumat. Acesta creste pana la 60 cm in inaltime.

Rumba este un soi cu flori in degrade galben cu rosu. Combinatia de culori vii, ne aminteste de pasiunea unei seri latino de rumba.

Daca esti o persoana sentimentala si iti doresti o gradina romantica, soiul Schneewittchen sau Alba ca zapada este alegerea perfecta. Este un trandafir alb delicat, de talie medie.

Trandafirii englezesti sunt un soi de colectie si sunt unii dintre cei mai cultivati in prezent. Sunt superiori prin vigoare si rezistenta la ger, inflorire abundenta si mare diversitate a formei si culorii florilor. De regula sunt arbusti cu floare individuala.

Kronenbourg are o culoare deosebita de un portocaliu intens cu accente rosii. Este foarte parfumat si este un trandafir de talie mare.

Chrysler Imperial, dupa cum ne sugereaza si numele sau, are o pozitie de top in colectia noastra. Este cel mai bine vandut trandafir. Culoarea si textura florilor sale - rosu inchis catifelat - il fac vedeta oricarei gradini, iar parfumul sau ne vrajeste cu fiecare floare.

Sterling este deosebit prin culoarea sa, rar intalnita la trandafiri: violet. Acestia au floarea individuala si cresc pana la 90 cm in inaltime.

Trandafirii cataratori sunt de asemenea foarte populari. Cand infloresc pot fi absolut spectaculosi, mai ales daca sunt montati pe o arcada sau un spalier.

Galbenul este la moda anul acesta, deci Golden showers este o alegere potrivita. Acest tranafir creste pana la 4 metri in inaltime.

Daca iti doresti o ploaie in culoare roz in miezul unei zile calduroase de vara, trandafirul Queen Elisabeth iti va oferi acest lucru. Foarte abundent in inflorire este si parfumat.

Peisagist Cristina Stinghe

Telefon: 0744.82.66.94

Site: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea