Gradina

#ingrasamant #trandafiri #aranjament trandafiri #suport din fier forjat

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Crearea unui aranjament de trandafiri

Trandafirii se numara printre cele mai iubite plante de la noi din tara, datorita varietatii foarte mari de culori, a parfumului lor, dar mai ales pentru ca infloresc din primavara si pana tarziu in toamna.

Trandafirii nu sunt foarte pretentiosi, dar cand infiintezi un astfel de aranjament trebuie sa tii cont de cateva reguli:

  • amplasarea trandafirilor trebuie sa fie la soare, lor le place lumina, au nevoie de cel putin 4-5 ore pe zi. Incearca sa gasesti un loc unde sa fie protejati de vant. Trandafirii au nevoie de un sol alcalin (pH 6,5-7,5), si afanat. Inainte sa-i plantezi, asigura-te ca pamantul este nivelat si fara gropi.
  • Trandafirii se pot planta din martie si pana tarziu in noiembrie atat butasii, cat si trandafirii mai dezvoltati cumparati in ghivece. Butasii este bine sa ii lasati in apa cateva ore inainte de plantare. Cand sapati groapa, pamantul rezultat trebuie amestecat in proportie de 1/1 cu pamant de flori. Asezati cu grija trandafirul in groapa, punctul de altoire trebuie sa fie la 5 cm sub baza solului, umpleti groapa si presati bine, apoi udati. Prima transa de ingrasamant il puteti da la doua saptamani de la plantare (doar daca il montati cel tarziu in septembrie, daca nu le veti da ingrasamant abia in primavara)
  • Alegerea soiurilor pentru aranjament este foarte importanta. Trebuie sa tineti cont de inaltimea maxima de crestere a fiecarei specii. Cei mai mici trebuie pusi in fata. Culorile le veti alege in functie de preferinte, dar si de tipul gradinii tale.

Sugestii pentru aranjamente

Daca doresti un aranjament mai deosebit, mai complex, poti combina trandafirii cu Clematite. Poti pune un suport din fier forjat, in mijlocul aranjamentului, sau mai in spate ce va sustine Clematisul. Trandafirii si clematitele merg foarte bine impreuna.

Delimiteaza foarte clar aranjamentul tau de trandafiri de restul gradinii (de exemplu de peluza de gazon). Sa nu montezi vreodata trandafirii direct in iarba. Va fi aproape imposibil sa tunzi iarba la baza trandafirilor. Daca doresti sa acope pamantul, ca sa nu se vada urat, poti pune pe sol scoarta de copac sau pietris decorativ. In acest fel veti crea o nota de elegant in gradina dumneavoastra.

Pentru sugestii te asteptam sa ne vizitezi.

Peisagist Cristina Stinghe

Tel.: 0744.82.66.94

Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea