Gradina

#flori gradina #flori de primavara #craite #garofita #insamantare #Flori de piatra #brumarele

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Ce plante putem cultiva primavara in gradina?

In fiecare an, in primavara, putem cultiva plante anuale, prin semanarea semintelor de flori direct in gradina. Plantele anuale sunt plantele la care perioada de vegetatie se desfasoara intr-un singur an, infloresc si fructifica in acelasi an, dupa care majoritatea dintre ele mor odata cu caderea brumelor. Aceste plante sunt putin sensibile la boli si daunatori, rezista bine la seceta, sunt nepretentioase fata de sol, produc foarte multe seminte si majoritatea se autoinsamanteaza.

Va prezentam in continuare

1 Gura leului (Antirrhinum majus)

Exista soiuri de diferite inaltimi, de la 20 cm pana la 80 cm, semanarea semintelor direct in gradina se face la sfarsitul lunii aprilie si vor inflori in luna august. Prefera zonele insorite, iar, daca timpul este secetos, trebuiesc udate o data la doua-trei zile.

2 Ochiul boului (Callistephus chinensis) 

Florile au forme variate, in functie de specie, pot semana cu florile de margareta, de bujor sau de crizantema, cu flori batute sau simple, cu o varietate foarte mare de culori.

Insamantarea se realizeaza direct in gradina, la sfarsitul lunii aprilie, prefera locurile insorite, iar pentru a obtine flori de dimensiuni mari este recomandat sa se indeparteze o parte din bobocii laterali.

3 Garofitele (Dianthus chinensis) 

Garofitele sunt plante de talie mica, 20-25 cm, cu flori simple sau batute, cu o gama larga de culori.

Se seamana in gradina in luna mai, intr-o zona insorita si se uda moderat, infloresc constant in perioada iunie-septembrie.

4 Regina noptii (Nicotiana alata) 

Regina noptii este o planta inalta, de 80-100 cm, cu flori tubuloase, albe, placut mirositoare.

Insamantarea se face direct in gradina la sfarsitul lunii aprilie, intr-o zona insorita, cu sol permeabil.

5 Brumarele (Phlox drummondii) 

Plante inalte de 15-50 cm, brumarele au flori in forma de palnie, de culori variate, foarte intense.

Se insamanteaza direct in gradina in perioada aprilie-mai, la distanta de 20-25 cm intre randuri. Planta infloreste frumos cand este cultivata pe terenuri usoare si insorite. In perioada de seceta necesita udare, iar pentru realizarea unei ramificari bogate a plantei se ciupesc varfurile tulpinii cand planta are 15 cm inaltime.

6 Flori de piatra (Portulaca grandiflora) 

Planta are o inaltime de 10-15 cm, cu flori simple sau batute, cu o mare varietate de culori, prefera zonele insorite si infloreste in perioada iunie-septembrie. Se seamana in gradina in perioada aprilie-mai, la distanta de 15-20 cm intre randuri.

7 Craite (Tagetes patula, Tagetes erecta) 

In functie de specie, inaltimea poate varia intre 15- 80 cm, sunt plante cu flori de culori diferite: galben, portocaliu, crem, visiniu, foarte putin pretentioase fata de sol si care prefera zonele insorite.

Insamantarea se face direct in gradina in perioada aprilie-mai, la distanta de 20-30 de cm intre randuri. Infloreste abundent in perioada mai-octombrie.

Va dorim spor la treaba!

Toate produsele prezentate se pot achizitiona online de pe site-ul www.amenajarigradinibucuresti.ro

 

Peisagist Cristina Stinghe

Telefon: 0744.82.66.94

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea