Gradina

#agentie #aranjamente florale #planificare nunta #expert acasa.ro buchet mireasa

Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian: Ne organizam nunta singuri sau apelam la o agentie?

Foarte multi tineri care urmeaza sa se casatoreasca se gandesc cu mult inainte cine sa se ocupe de organizarea nuntii lor: ei sau sa apeleze la o agentie organizatoare de nunti.

In Romania, in opinia mea, aproximativ 70% dintre tinerii casatoriti si-au organizat nunta singuri si doar 30% au apelat la o agentie.

Voi incepe cu concluzia: daca aveti timp si nervi de otel, organizati-va singuri nunta. Daca nu, lasati totul in grija profesionistilor.

Iata cateva atuuri ale agentiilor:

  • cunosc cei mai buni furnizori din domeniu
  • chiar daca si agentia trebuie sa castige, avand continuitate cu furnizorii de diverse produse - flori, DJ, video, foto, amenajari, limuzine, buchete de mireasa etc, de obicei puteti plati mai putin daca apelati la o agentie decat daca contractati voi fiecare furnizor in parte. Asta pentru ca agentia negociaza altfel cu un furnizor cu care lucreaza sptamanal decat voi, care veti lucra cu el pentru prima data.
  • consilierea este cea mai importanta - recunosc ca si eu cand m-am casatorit mi-am organizat nunta singura si, din pacate, nu prea a avut cine sa ma consilieze. Am facut extrem de multe greseli pe care, daca m-as mai casatori acum, nu le-as mai face niciodata - am gresit incepand de la alegerea bijuteriilor, a pantofilor, pana la faptul ca inainte de a pleca la biserica am organizat acasa, in curte, o petrecere cu peste 50 de persoane si l-am lasat pe tatal meu sa invite pe oricine a vrut, astfel incat am avut o nunta cu enorm de multi nuntasi pe care nu-i cunosteam.
  • cand vorbim de consiliere, este extrem de important sa aveti un wedding manager, care sa va ajute sa gasiti cea mai buna solutie la absolut tot ce inseamna nunta voastra: locatia, meniul, muzica, decoratiunile, transportul si cazarea invitatilor, marturiile, cununia religioasa, furatul miresei, problemele care pot interveni pe perioada evenimentului.


Mare atentie la alegerea agentiei!
Dupa parerea mea, cel mai important lucru, cand vreau sa colaborez cu cineva este chimia care se produce intre mine si acea persoana. Daca persoana acea imi place din prima, imi transmite ceva, este deschisa si putem comunica, totul e perfect! Daca nu, nici colaborarea nu are loc, de obicei....Asa ca, ascultati sfatul meu: trebuie sa va placa managerul de eveniment sau wedding planerul inca din prima. Daca vi se pare nesuferit, ingamfat, mai ganditi-va o data inainte de a-l lasa sa se ocupe de nunta voastra.

Puneti intrebari, multe, multe intrebari! Foarte multe agentii organizatoare de nunti din Romania spun ca ofera servicii full service, dar de fapt nu o fac. De exemplu, wedding planerul nu participa la cununia religioasa. Daca i se rupe rochia miresei, nu are o batista sau i s-a frant lumanarea?! Unde este wedding planerul ca sa rezolve cu calm situatia? Totodata, nu se ocupa de programarea cununiei civile si religioase, ii cheama pe viitorii miri la atat de multe intalniri cu ei si cu furnizorii, incat, dupa parerea mea, mai bine si-ar face nunta singuri.

De asemenea, unii manageri de eveniment nu se implica deloc, dar absolut deloc in alegerea costumatiei mirilor si a domnisoarelor de onoare. Mi se pare absolut normal sa sfatuiesti mireasa sa-si asorteze domnisorele de onoare si, in cazul in care o doreste, eu, ca wedding planer sa le trimit pe domnisoare la un salon de croitorie unde sa-si creeze rochiile pentru nunta prietenei lor. Iar discutia despre probe sa aiba loc direct cu domnisoarele, fara a-i mai incarca pe miri si cu acest subiect.

De asemenea, daca mireasa doreste asortarea unui buchet de mireasa cu pantofii, este tot de datoria managerului de eveniment sa stie cei mai buni producatori de pantofi de mireasa pe comanda, care sa-i aplice, de exemplu, miresei, pe pantofi, exact aceleasi strasuri sau cristale pe care le are si pe manerul buchetului de mireasa.

Asadar, oricum v-ati orgniza nunta, apelati la profesionisti, indiferent daca va alegeti singuri furnizorii sau daca veti lucra cu o agentie organizatoare de nunti.

Otilia Caloian
Coordonator florarie online
www.florifrumoase.ro
comenzi@florifrumoase.ro
0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea