Gradina

#poinsettia #craciunita #expert acasa.ro #ingrijire craciunita #ingrijire poinsettia

Expertul acasa.ro, Otilia Caloian: Cum ingrijim Craciunita

Se spune ca daca floarea numita Craciunita va avea frunzele rosii si la Craciunul viitor, veti avea noroc. Frunzele Euphorbiei pulcherrima, cunoscuta si sub denumirile populare de Craciunita, Floarea Craciunului sau Poinsettia, infloresc nu in functie de noroc, ci doar daca veti tine cont de urmatoarele sfaturi:


1. Tot farmecul Craciunitei sunt frunzele ei, de culoare rosu intens, si nicidecum florile, care sunt galbene, mici si aproape insesizabile. Craciunita are frunzele rosii doua-trei luni pe an, in perioada decembrie-februarie. Dupa aceea, in primavara, frunzele vor deveni verzi, iar unele dintre ele se vor ofili. In primavara mutati Craciunita intr-un alt ghiveci mai mare si completati cu pamant de flori.

2. Taiati cu o foarfeca lastarii si frunzele ofilite. Astfel, planta se va dezvolta si va creste ca un copacel.

3. Craciunita nu este o floare care cere multa apa, ea putand rezista chiar si o saptamana neudata. Udati-o, totusi, la doua-trei zile cu putina apa.

4. Udati floarea la radacina. Nu turnati apa in farfurioara pe care tineti ghiveciul, pentru ca pot putrezi radacinile!

5. O data la o luna-doua, cumparati de la florarii sau din magazinele de bricolaj ingrasamant care contine Molibden. Acesta va hrani planta si o va ajuta sa se dezvolte armonios.

6. In perioadele calduroase, tineti ghiveciul cu Craciunita afara, intr-un loc umbros si racoros.

7. Craciunitei nu-i place frigul, dar nici caldura. Temperatura optima de pastrare a acesteia este de 15-23 grade.


 

Otilia Caloian
www.florifrumoase.ro
Email: comenzi@florifrumoase.ro
Telefon: 0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea