Gradina

#aranjamente gradina #consultanta gradini #amenajarea gradinii #plante gradina #plante interior

Expertul Acasa.ro, Cristina Stinghe: Cand este cazul sa apelezi la consultantul pentru gradini

Un domeniu mai nou abordat la noi in tara, consultanta pentru amenajarea unei gradini sau pentru intretinerea acesteia devine un serviciu necesar, care capata din ce in ce mai mult teren printre amatorii de gradinarit sau iubitorii de plante de interior. Amenajarea si intretinerea spatiului verde de care dispunem nu mai este de mult un moft, este un imperativ util, estetic, dar si functional.

Cum insa multi oameni nu se pricep, apeleaza la specialisti pentru proiectarea gradinii pentru crearea unui desfasurator de operatiuni in amenajare sau pentru cum trebuie realizata mentenanta ulterioara. Acest gen de serviciu este o buna solutie pentru gradinile in suprafata mica, pentru care cheltuielile de amenajare impreuna cu o firma specializata pot fi destul de mari. Serviciul de consultanta poate costa mult mai putin fata de cheltuielile impuse de manopera pentru amenajare percepute de companiile de amenajari. Un consultant poate oferi clientului sau idei de aranjamente, plante potrivite pentru spatiul respectiv, operatiuni necesare legate de pregatirea solului, irigatii, tip de gazon ales etc.

Proiectarea gradinilor nu inseamna insa consultanta. Acestea sunt doua servicii diferite. Daca primul presupune realizarea unui plan 2D al gradinii cu aranjamente de plante, arbori, sistem de irigatii, alei, sistem de iluminat, imagini 3D si referat de amenajare, a carui concepere dureaza intre una si trei saptamani, consultanta se refera la sugestiile, sfaturile pe care un specialist le ofera clientului sau la una sau mai multe vizite pe care acesta le face in gradina.

Pentru mentenanta, clientii pot fi sfatuiti in legatura cu operatiunile ce trebuie facute, ce ingrasaminte sa foloseasca si cat de des, tratamentele fito-sanitare necesare, cum trebuie plantele sau arborii tunsi, cum sa recicleze materialul vegetal.

Consultanta atinge si un alt aspect – problemele pe care unele specii le dezvolta. Fie ca este vorba despe daunatori sau boli, plante care nu se dezvolta corespunzator, gazon care ridica probleme, specialistul va poate oferi solutii pentru eradicarea problemelor sau pentru imbunatatirea situatiei.

 

Nu doar gradinile exterioare pot beneficia de aceste servicii, ci si plantele de interior. Stim cu totii ca si la acestea pot aparea o multitudine de probleme, care tin de pozitia in care sunt asezate, ghivece si tip de pamant folosit, conditii de lumina etc.

Dupa cum vedeti, acest tip de serviciu poate fi foarte util si in acelasi timp nu unul costisitor pentru clientii care nu doresc incheierea unui contract lunar de intretinere sau pentru gradini a caror suprafata nu justifica cheltuieli foarte mari de amenajare.

Peisagist Cristina Stinghe
Tel: 0744.82.66.94

www.amenajarigradinibucuresti.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea