Gradina

#Orhideea Phalaenopsis #flori rezistente #bambus #hortensia

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Top 4 cele mai rezistente flori

Fie ca dorim sa avem o gradina mereu plina de parfum si culoare sau un apartament din care sa nu lipseasca frumoasele vaze sau ghivece incoronate de un sublim buchet de flori, vrem ca acestea sa fie cat mai rezistente in orice conditii. Asadar, am creat un top 5 al celor mai rezistente plante, care vor inveseli orice spatiu sau incapere.

 

1. Hortensia


Hortensia este una dintre cele mai distinse si delicate flori. Este preferata pentru cultivarea in gradina, deoarece aceasta creste in tufe mari care acopera mult spatiu si ofera gradinii un aer frantuzesc, plin de eleganta. De asemena este foarte potrivita intr-un buchet, deoarece aduce mult volum, culoare si este persistenta atat in interior cat si in exterior. Aceasta infloreste la inceputul verii si rezista pana la finele toamnei. Nu este o planta pretentioasa, are nevoie de apa in cantitati normale si lumina, pentru a ramane inflorita pe o lunga perioada de timp.

2. Orhideea Phalaenopsis


 

Acest tip de orhidee este cunoscut si ca orhideea “fluture”, datorita petalelor care au aspectul unui fluture in zbor. Avand aceasta simetrie a florilor, orhideea este un simbol al frumusetii ideale, al elegantei si luxului. Orhideea transmite intelepciunea marilor filozofi budhisti, credinta, dar si dragoste pentru viata. Acest tip de orhidee nu este o planta dificila, deoarece este aclimatizata cu umbra padurilor exotice, deci nu necesita un loc neaparat luminos. De asemena, trebuie udata destul de rar, 1-2 pe saptamana. Florile din acest tip de orhidee pot rezista pana la 4 luni de zile!

3. Bambusul


Bambusul este cunoscut pentru beneficiile sale energetice pe care le aduce casei si pentru armonizarea Feng-Shui a incaperilor. Supranumit si bambusul noroc, acesta constutie un remediu pentru starile anxioase sau tensiunea acumulata. Bambusul noroc nu necesita o ingrijire meticuloasa, acesta trebuie asezat in vase mici care sa contina un nivel mediu de apa. Acesta nu are nevoie de multa lumina. Asadar, bambusul este o planta perfecta pentru apartament, dar si un cadou ideal pentru pasionatii de Feng-Shui. Este o planta care rezista cativa ani!


4. Anthurium sau Floarea Flamingo


 

Anthurium este o planta populara printre alegerile celor care cresc flori de apartament, pentru ca este usor de intretinut si foarte rezistenta. Este o planta interesanta, cu o textura cerata, mereu lucioasa care ii ofera un aer distins si luxos. Aceasta va da un ton exotic incaperii si este foarte potrivita intr-o camera spatioasa alaturi de alte plante de acelasi tip. Floarea Flamingo nu are nevoie de razele directe ale soarelui, ci de o lumina difuza care sa nu arda frunzele plantei. Pamantul acesteia trebuie sa aiba in permanenta apa, iar frunzele trebuie pulverizate cam 1-2 pe saptamana pentru a indeparta praful.

Floria.ro expune o gama larga de produse de unde poti alege aceste flori spectaculoase si te poti inspira pentru un cadou potrivit pentru cineva drag. www.floria.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Uceanu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea