Gradina

#flori gradina #cum sa plantezi #ghiveci gradina #expert acasa.ro cristina stinghe # idei gradina # cum sa alegi ghiveciul

Expert Acasa.ro, Cristina Stinghe: Idei spectaculoase pentru ghivecele mari de gradina

Atunci cand aveti un colt cu multa lumina in gradina, il puteti amenaja cu ajutorul unor ghivece mari, pline de plante colorate. Bineinteles trebuie sa ganditi de la inceput dimensiunile ghivecelor, a plantelor, culoarea lor, si astfel cu aceste consideratii preliminare veti obtine rezultate foarte frumoase.

Astfel, pe laterale ghiveciului puteti trage pe niste spaliere fine, plante agatatoare: Lathyrus odoratus, Tropeoleum sau chiar Clematite de talie mica. In mijloc, puteti monta o planta cu flori rosii, de talie medie, de exemplu Muscate perene. Intreg ansamblul va fi perfect acompaniat de Stachys byzantina (frunze argintii) in partea din spate a ghiveciului, si de specii de Dianthus (garofite) in partea din fata.

Deosebit de frumoase si parfumate sunt garofitele de „moda veche” - „Mrs Sinkis”, al caror miros te duce cu gardul la vechile gradini ale bunicilor. Daca v-a mai ramas ceva loc in ghiveci, il puteti completa cu cateva Pestemon, vor da mai multa greutate nuantelor de rosu din ghiveci.

Mix de trandafiri intr-un ghiveci: foarte usor de facut, insa cu un efect estetic deosebit, este un ghiveci in care montati diferite specii de mini roze in nuante de roz, rosu si alb. In mijloc puneti trandafirii de culoare rosie, care cresc pana la 70 cm inaltime. Pot fi aceeasi specie, sau specii diferite, important insa este sa fie rosii. Randul doi, il veti realiza din trandafiri albi care nu cresc mai mult de 50 cm inaltime, iar randul din fata va fi compus din trandafiri pitici roze. Pentru a completa acest ansamblu, puteti monta din loc in loc niste iedera.

Ghivece vesnic verzi: pentru a asigura un peisaj placut intregul an, aveti nevoie de plante ce raman verzi si iarna. Buxus, este una dintre cele mai bune alegeri, il puteti achizitiona si tuns in diverse forme: rotund, conic sau spirala. Il veti monta in partea centrala a ghiveciului. Alaturi de Buxus nu trebuie sa lipseasca Hedera helix - iedera vesnic verde, ce va curge in afara ghiveciului dumneavoastra. Alaturi de de acestea doua, puteti da culoare cu diverse plante perene sau anuale, ornamentale prin frunza sau prin flori: Achillegia, Allysum, Petunia sau Cineraria.

Peisagist Cristina Stinghe
0744.82.66.94
www.amenajarigradinibucuresti.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea