Financiar

#sfaturi vacanta #economisire bani #sfaturi financiare #cont bani vacanta

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Vacanta de vara reprezinta perioada in care planurile noastre de calatorie de peste an devin realitate, fie ca vorbim de o vacanta in Romania sau de una in strainatate. Cu doar o luna ramasa pana la startul oficial al verii, cei care nu au apucat inca sa se hotarasca asupra concediului isi fac ultimele planuri. Acestia trebuie sa fie foarte atenti, intrucat, daca nu sunt planificate cum trebuie, zilele de concediu de peste vara pot deveni o adevarata
povara pentru bugetul familiei. Va voi oferi in continuare  cateva sfaturi cu privire la organizarea vacantei de vara, astfel incat sa va bucurati din plin de zilele libere fara a avea batai de cap.

 

Chiar si In vacanta, pentru ca avem multe asteptari, trebuie sa fim atenti la bugetul personal, fiind important să-l menținem echilibrat in pofida tuturor tentatiilor. personal, fiind important să-l menținem echilibrat în pofida tuturor tentațiilor.

Cosmina Marinescu

1. Stabileste-ti o destinatie pe care ti-o poti permite

Daca bugetul tau este stramtorat anul acesta, nu te “arunca” la o vacanta pe care nu ti-o poti permite. insa, daca nu vrei sa renunti la destinatia dorita, poti economisi bani alegand un apartament in regim hotelier in loc de un hotel. Astfel, ai acces si la o bucatarie unde iti poti pregati singur mancarea, fara a mai plati note costisitoare la restaurant. De asemenea, poti economisi bani daca alegi sa mergi in vacanta in afara perioadei de varf - 15 iulie-15 august.

2. Pune bani deoparte

Odata ce te-ai hotarat unde vrei sa mergi, stabileste-ti un buget si pune bani deoparte pentru vacanta. Incearca sa estimezi care vor fi costurile pentru transport, cazare, mese, muzee, cadouri pentru cei dragi si alte activitati. Gandeste-te cum poti economisi acei bani din venitul disponibil, din care trebuie sa scazi cheltuielile fixe la intretinere, ratele la banca, chiria etc., astfel incat sa nu fie necesar sa apelezi la imprumuturi.

3. Deschide un cont la banca pentru banii de vacanta

Este recomandat sa-ti pastrezi economiile pentru vacanta intr-un cont separat fata de cel pentru cheltuielile curente. In felul acesta vei fi mai putin tentat sa apelezi la acei bani pentru a-ti satisface diferite nevoi. incearca sa-ti deschizi acest cont la banca unde iti primesti salariul pentru a scapa de alte comisioane costisitoare.

4. Mare grija la cardurile de credit!

Daca detii un card de credit, exista tendinta de a opta sa platesti vacanta cu acesta pentru a beneficia de bonusuri, reduceri si rate fara dobanda, desi ai reusit sa economisesti banii necesari pentru calatorie. Este in regula sa profiti de aceste facilitati, dar nu uita ca la data scadenta sa achiti toata suma folosita. Nu incerca sa amani plata cardului de credit, folosind banii economisiti pentru alte nevoi. Dobanzile sunt extrem de costisitoare si te pot duce intr-o spirala a datoriilor.

5. Nu cumpara impulsiv

Parinti, rude, prieteni, tuturor ai vrea sa le cumperi ceva frumos, personalizat, din vacanta. O astfel de cheltuiala impulsiva poate avea un impact decisiv asupra bugetului tau. Astfel, indicat ar fi sa alegi un suvenir care sa evidentieze cat mai bine destinatia aleasa si sa-l oferi celor dragi.

Date de contact:

Cosmina Marinescu
Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea