Familie & Relatii

#cadou de craciun #craciun

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Haideti sa recunoastem, cadoul de Craciun inseamna mult. Si-ti dai seama cel mai bine de asta atunci cand nu-l ai - din diverse motive. Te instristeaza sa nu-l ai, te face sa te simti singur si parasit. De ce oare? Haideti sa analizam un pic situatia si sa intelegem mai bine nevoia noastra de cadouri si atentie.

Un orizont de asteptare

Cand primeste un adult cadouri? Primeste un cadou de ziua lui de nastere, de ziua onomastica, de Paste si de Craciun… Ehei! Ia stai putin, cadoul de Craciun chiar se afla pe lista de lucruri care asteptam sa ni se intample. Pornim de la premisa ca il vom primi. De la cei dragi, de la serviciu, poate ca ni-l cumparam noi insine. Cand aceasta asteptare este implinita simtim ca suntem apreciati, ca ni se acorda atentie si ca inima noastra e la locul ei. Nu e ranita, nu e frustrata.

In lipsa cadoului scoti din tine ce ai mai rau

De ce se intampla sa nu primim cadoul de Craciun? Poate ca pe parcursul anului am stricat o relatie cu cineva drag, poate ca am ramas fara serviciu si nu ni-l mai putem permite, poate ca a fost nevoie de o schimbare de prioritati. Lipsa cadoului e frustranta pentru ca iti aminteste ce s-a intamplat rau in viata ta pe parcursul anului. Te face nemultumitor, rautacios si invidios. Daca tu nu-l ai, atunci sa nu-l aiba nici altii. Desigur ca lucrurile nu se petrec cum gandesti tu, dar ce ti-ar placea ca macar o data sa fie asa si sa-i lipsesti pe toti de acel ceva care le aduce bucurie.

Lucrurile pot fi altfel

Daca esti un om intelept - si poti fi - te vei bucura independent de cadoul pe care il ai sau nu in zi de sarbatoare. Vei avea o atitudine de multumire pentru tot ceea ce ai, pentru cei dragi, pentru sanatate si inca multe altele. Problema omului modern este ca a uitat sa fie multumitor pentru ce are si isi concentreaza atentia si dorintele la ceea ce nu are. Daca stai si te gandesti un pic, realizezi ca acel Cadou de Craciun, are mai mult semnificatie spirituala decat una materiala. Nu-i asa?

Sursa foto: fjackets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Simona Jeles

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea