Familie & Relatii

#expert acasa.ro simona ghinea #psiholog simona ghinea #mental health clinic

Expertul Acasa.ro, Simona Ghinea, psiholog si psihoterapeut

Expertul Acasa.ro, Simona Ghinea, psiholog si psihoterapeut

Cu acea intelepciune, aflata la intersectia dintre psihoterapie, consiliere filozofica si fenomenologia existentiala, ii insotesc pe cei care imi solicita sprijinul atunci cand descopera ca nu exista caderi si rateuri, toate sunt doar reactii ale celor din jur.

Credinta “metodologica” imi este legata de respectarea omului, singura fiinta care are, concomitent, nevoia de siguranta, dar si de libertate, fapt care induce in noi o ambivalenta, pentru multi, greu rezolvabila.

Stiu ca succesul se obtine mai usor, daca te concentrezi asupra lucrurilor care doresti sa se intample si nu asupra lucrurilor de care iti este “frica”. Compulsivitatea, ca energie psihologica negativa, poate fi “imblanzita” si convertita, printr-o pregatire de exceptie, in vector de propulsie spre sanatate si bucurie de viata. Miracolul propus de tehnica este acela de a renunta la “invaliditatile autoconstruite” pentru a lasa loc liber la ceea ce poti redeveni. Viata poate fi inteleasa, mai bine, cand privim inapoi (psihanaliza) dar trebuie traita privind inainte (coaching)! Reflectia mea profesionala si de suflet, asupra acestor mari probleme, privind suferinta psihologica umana, imi confera implinirea vocatiei marilor spirite, care sunt fericite, numai atunci cand, prin interventia lor, ofera semenilor vindecarea, bucuria si optimismul.

Lumina de la capatul tunelului nu este o iluzie. Tunelul, da ! Suferinta psihologica este subiectiva, virtuala, are sensul unei autocreatii ratate, gresite care trebuie sa parcurga proba focului, a mistuirii ! Acest “foc sanogenetic” nu poate fi initiat de unul singur, este nevoie de un specialist!

Date de contact:

Simona Ghinea
psiholog/ psihoterapeut
Spitalul Metropolitan

Adresa:Calea Serban Voda nr 95-101, Sector 4, Bucuresti
Web: MentalHealthClinic.ro
Telefon: 0724.041.000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole scrise de Simona Ghinea

  •  
  •  
Simona Ghinea