Familie & Relatii

#cariera #aspect fizic #greseli #femei #prieteni #barbati #initiativa #sex #relatie #exagerare #spatiu intim

Expertul Acasa.ro, psihologul Keren Rosner: 14 greseli prin care femeile isi saboteaza relatia

Daca-ti vei trata partenerul ca pe un copil, daca-ti vei bate joc de el in fata strainilor sau daca nu esti atenta la vulnerabilitatile lui, nu te astepta sa imbatraniti impreuna. Afla ce alte greseli comit femeile in relatie si care, in timp, duc la distrugerea acesteia.

Fiecare om este deosebit, special in felul lui, unic, asa si fiecare relatie se exprima intr-un mod diferit. De-a lungul timpului, specialistii au identificat unele motive universale care pot distruge o relatie.

Iata 14 greseli pe care tinzi sa le faci, riscand astfel sa-ti distruga relatia:

1 Cand cedezi usor

Daca economisesti ritualurile de cucerire, ai sa diminuezi interesul partenerului tau. Barbatii au instinctul de competitivitate, asa ca nu-l neglija, nici nu face tu pe cuceritoarea. Lasa-te curtata si impresionata.

2 Cand adopti atitudinea de mama 

Nu trebuie nicidecum sa confunzi rolurile. Partenerul tau este un om matur, nu un copil, si tu nu esti mama lui. Nevoia ta naturala de a purta de grija nu ar trebui sa se adreseze partenerului tau. Cu certitudine, o astfel de relatie nu o sa conduca la comunicare sexuala satisfacatoare, de exemplu.

Barbatul este un adult, chiar daca nu o dovedeste perfect, el poate si trebuie sa isi poarte de grija. Iar daca vorbim despre mama lui, chiar daca nu-ti place, nu arata asta si in special nu-l pune sa aleaga, nu o sa iti placa alegerea.

3 Cand il pui intr-o lumina proasta in fata altora

Cand va aflati in prezenta altora, evita glumele si nu transmite mesaje de lipsa de apreciere pentru el. Barbatii au nevoie de imagini de sine pozitive chiar daca este doar pentru exterior. Nu-l face mic in ochii altora doar pentru a obtine tu o imagine mai buna, nu va fi asa.

4 Cand ii incalci intimitatea

In principiu, femeile sunt mai comunicative decat barbatii si au, prin urmare, o nevoie mai mare de interactionare si de comunicare. Uneori, aceasta necesitate poate rani sentimentele de intimitate ale partenerului tau. Chiar daca crezi ca nu are problema cu acest aspect, evita sa dezvalui subiecte din viata voastra personala. Barbatii considera ca cine stie despre viata privata detine puterea si se pot simti raniti din acest motiv.

5 Cand ii ignori nevoile, dar nu incerci sa-i gasesti solutii la probleme

Barbatii simt nevoia sa impartaseasca si sa vorbeasca despre ce-i framanta, nu neaparat sa le dai rezolvarea. Contribuie cu sfatul tau doar daca ti-l solicita. Despre sentimente tine cont ca, daca el nu vorbeste despre ele asa ca tine, nu inseamna ca nu simte ceea ce simti tu. Nu-l forta sa vorbeasca despre lucruri sau sentimente pentru care el considera ca nu este necesar.

6 Cand accelerezi ritmul relatiei

Indiferent ca esti la inceputul relatiei sau nu, nu-l presa, lasa-l sa initieze in ritmul lui planuri de viitor. Traieste in mod treptat fiecare pas si lasa-l pe el sa ia initiativa.

7 Cand il indepartezi de prietenii sai

 Este gresit sa pretinzi sa fie numai cu tine, poate sa-i creeze sentimente de frustrare si furie. Este foarte important ca fiecare dintre vo sa isi mentina grupul de prieteni si locurile unde sa petreceti fara partener, de asemenea sa se simta ca alegerile voastre nu implica sacrificii. Nu-l vei pune astfel in situatia de a alege in defavoarea ta.

8 Cand esti exagerata cu aspectul tau

Barbatilor le plac femeile bine ingrijite, dar, de asemenea, prefera frumusetea naturala. Studiile au aratat ca barbatii prefera femeile machiate usor sau cu machiaj rafinat in detrimentul celui dramatic. Conceptul din spatele acestei preferinte este ca femeile care incearca sa isi ascunda sau sa-si schimbe forma naturala sunt prea preocupate de sine sau frivole.

9 Cand cariera devine singurul lucru important din viata ta

Femeile care traiesc pentru munca lor si nu reusesc sa se deconecteze nici acasa isi vor pierde partenerul. Barbatii apreciaza femeile de succes, dar, de asemenea, apreciaza sa aiba si alte interese, chiar el dorindu-se a fi centrul de interes uneori.

10 Cand nu ai initiativa

Daca il lasi pe partenerul tau sa fie unicul initiator la un moment dat s-ar putea crede ca nu esti interesata de el. Ocazional, initiativa ta poate pastra flacara pasiunii sa arda.

11 Cand esti prea timida in pat

Permite-ti in timpul actului sexual sa participi la jocuri, sa il ghidezi, sa participi activ. Astfel il stimulezi astfel si primesti si tu recompensa placerii.

12 Cand nu-i acorzi suficienta atentie

Desi barbatii nu afiseaza nevoia de atentie, ei o apreciaza de la o femeie, asa ca si ziua lui de nastere este importanta, aniversarile pot fi sarbatorite, il vei invata sa investeasca si invers, pentru tine.

13 Cand nu-l implici in cresterea copiilor

Cand exista copii, nu-i reduce atributiile de parinte. Barbatii viseaza ca si femeile sa-si creasca copiii. Daca nu-i acorzi credit si ii lasi senzatia ca nu ai incredere in el cand este cu copiii, subminezi increderea in sine si poti genera tensiuni in relatie. Fa-l sa se simta partener in cresterea si ingrijirea lor.

14 Gesturile mici pot face mare diferenta

Pregateste-i mancarea preferata, pune-i o intrebare care sa exprime atentia ta, asculta-l cand iti vorbeste. Nu lasa rutina sa se instaleze si sa macine relatia. Coroziunea monotoniei este mai periculoasa decat micile crize in cuplu.

Pastreaza o relatie vie si satisfacatoare. Nu uita:  “Daca barbatul construieste drumurile, femeia este cea care le traseaza directiile” – Andre Levy

Keren Rosner

Psiholog, psihoterapeut

//www.mentarex.ro/

Telefon: 0723 495380

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Keren Rosner