Familie & Relatii

#volum Daniela Nicoleta Dumitrescu #constructie interioara #Conjuga-ma la prezent #dezvoltare personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Este nevoie de curaj pentru a te exprima in forma ta cea mai intima, pentru a vorbi despre tine cu sufletul deschis, pentru a scrie despre tine cu enelul inmuiat in propria umoare, pentru a te dezvalui si pentru a te aseza in fata cunoscutilor si necunoscutilor tai intr-un fel autentic, sincer si curat. Ai nevoie de curaj pentru a-ti arata vulnerabilitatea si ranile (sau urma lor mai purulenta sau mai cicatrizata), nu pentru ca vrei sa arati ca esti deosebit, ci, din contra, esti la fel ca toti ceilalti. Suferinta are un limbaj comun si are capacitatea a atinge oamenii acolo unde nici macar nu stiau ca ar putea durea.

Am inceput sa scriu despre mine acum mai bine de 8 ani, cu timiditatea celui care incearca oceanul nespusului cu varful ascutit al sinceritatii, venind din tara tacerii, unde regula de aur era „mai bine taci decat sa spui o prostie”. Am perseverat nu pentru ca nu mi-a mai fost teama, nu pentru ca am inceput sa ma simt confortabil, ci pentru ca am invatat sa nu renunt niciodata la mine. Am scris mai departe incercand sa pun in cuvinte cat pot de mult, de adanc, de tainic, iar tot acest efort de incuvantare, de intrupare a sinelui meu in faptura de cuvant nu a facut decat sa ma puna fata in fata cu mine, sa ma slefuiasca si sa ma adanceasca in sensul lui A FI. Atunci cand sapi suficient de adanc ajungi la un miez care nu mai este doar al tau, ci al nostru... al fiecaruia dintre noi.

Din pacate, nu ne invata nimeni sa ne construim relatia cu noi insine, asa ca ne lasam sedusi sau distrusi de ceea ce ceilalti, altii (mereu altii) spun despre noi. Nu ne spune nimeni ca este absolut firesc sa-ti acorzi timp sau visare, dor sau tristete, ca poti sa te asezi pe marginea existentei tale doar pentru a te bucura de peisajul tau interior, ca poti sa te indepartezi de celalalt nu pentru a-l rani, ci pentru a nu te pierde de tine. Nu suntem educati sa vorbim despre ceea ce simtim, gandim, traim in bucuria descoperirii de sine si a intalnirii cu celalalt si nu ca pacat vartos al laudei de sine. Nu stim sa facem diferenta intre a vorbi despre sine ca proces de constructie al relatiei cu celalalt si a vorbi despre sine in teama judecarii, criticii, devalorizarii. Nu ne invata nimeni ca nu poti avea relatii sanatoase cu ceilalti daca nu ai o relatie buna cu tine, daca nu iti esti cea mai buna companie si cel mai fidel insotitor.

Toate acestea le-am invatat greu si platind cu ani de viata, efort, energie si implicare totala. Toate aceste experiente care m-au creat in ceea ce sunt ca om, ca femeie, ca fiinta traitoare si graitoare si-au gasit consistenta sub forma unui volum care va fi lansat pe 13 iulie, incepand cu orele 18:30, la Clubul Taranului Roman. „Conjuga-ma la prezent” este astfel volumul in care acest timp de constructie interioara isi gaseste destinatia.

Recomand aceasta carte tuturor femeilor cu speranta de a le incuraja in deslusirea si dezvaluirea de sine, asa cum recomand aceasta carte tuturor barbatilor cu complicitatea femeii care a ales sa dezvaluie o clipa din misterul cu care se invaluie orice femeie!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Daniela Nicoleta Dumitrescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea