Familie & Relatii

#idei preconcepute dans #cursuri dans #dans

Expertul Acasa.ro, Elena Ciungu: Top 3 idei preconcepute despre cursurile de dans

Principala piedica a oamenilor care vor sa inceapa cursuri de dans este lipsa talentului, dupa cum arata rezultatele unui studiu la care au luat parte  peste 800 de persoane sau cupluri au dansat cel putin o lectie de dans alaturi de instructorii studioului.

Pornind de la feedback-ul celor care au dansat in studioul de dans din Bucuresti, am identificat cele mai populare 3 idei preconcepute despre cursurile de dans, acele idei care ii impiedica cel mai adesea pe oameni sa faca primul pas si sa inceapa lectii de dans.

61% dintre persoane considera ca “au doua picioare stangi”

Cea mai populara idee a celor care nu au mai dansat niciodata sau au dansat intr-un mediu nepotrivit este ca nu sunt capabili sa danseze, avand, conform expresiei, doua picioare stangi. Este o prejudecata a barbatilor, in special, dar nu numai. Partea pozitiva este ca dupa o singura lectie cu profesorii nostri, persoanele isi schimba radical parerea si chiar se bucura ca s-au inselat cand descopera ca, de fapt, pot dansa si pot dansa bine.

Cei mai multi dintre adultii care nu au urmat niciodata lectii de dans considera ca abilitatile de dansator reprezinta un talent, insa studiile arata ca dansul este o deprindere accesibila oricarei persoane care isi doreste sa danseze.

53% cred ca la lectiile de dans trebuie sa mergi daca stii deja sa dansezi…macar un pic

Este o idee extrem de frecventa, atat la doamnele, cat si la domnii care ne trec pragul. Vin la noi cu gandul ca nu au mai dansat si ca probabil le vom da un test. Noi nu vrem insa ca ei sa stie sa danseze, vrem sa-i invatam sa danseze…

38% dintre cei care vin la dans considera ca “va fi foarte greu, daca nu imposibil” sa invete sa danseze

Aceasta prejudecata este prima care dispare la noi, pentru ca datorita sistemului Arthur Murray, de intercorelare a pasilor, dansul este extrem de usor de invatat de catre oricine. Dupa cateva minute din prima lectie privata, cursantii danseaza, executa singuri primii pasi, ceea ce bineinteles ii ajuta sa vada ca nu este deloc atat de dificil cum si-au imaginat. .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elena Ciungu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea