Familie & Relatii

#stres inainte de nunta # organizare nunta #mire #mireasa #nunta

Expertul Acasa.ro, Amalia-Gabriela Marinescu: Ia-ti mireasa ziua buna! Cum am supravietuit stresului de dinaintea nuntii

Casatoria este un eveniment cat se poate de important, celebrat inca din cele mai vechi timpuri si la care fetitele viseaza de cand sunt cat un strumf de mici!

Desigur, fiecare isi imagineaza nunta in felul sau, cu rochii de printese, coronite sclipitoare, tinute clasice si elegante ori vintage, accesorii inedite si cate si mai cate.

Indiferent insa de cum ti-ai imaginat evenimentul, de stilul pe care il alegi pentru aceasta zi, atat de importanta, crucial este sa traiesti momentul cu toata fiinta, sa te bucuri de ceea ce ti se intampla, de implinirea visului din copilarie!

Este drept ca pregatirea unei nunti implica multi factori, tot atat de multe detalii si suficienta disponibilitate de timp, chiar daca alegi sa te ocupi personal sau lasi organizarea pe seama unei firme.

Pe langa bucuria visului ce urmeaza a se implini, emotiile momentului, fluturasii de fericire si euforie, orice mireasa (si mire) se confrunta si cu ceva mai putin placut, anume stresul.

Indiferent cat de mult (sau putin) ti-ai dorit sa ai o nunta (din aia ca in povesti, cu invitati pe masura, bucate felurite, decoruri de basm etc.), indiferent cat de mult te-ai straduit sa pui fiecare detaliu cap la cap, inevitabil, stresul ne da tarcoale! Si spun asta din perspective unei proaspete mirese, motiv pentru care am ales sa vorbesc despre stresul organizarii unei nunti!

Pentru mine (si cred ca pentru orice mireasa) este important ca totul sa iasa daca nu perfect, cel putin minunat, iar gestionarea situatiilor neprevazute, crizelor de ultim moment etc. ne pot da de furca.

Fie ca vorbim despre incurcarea aranjamentelor florale, dansul mirilor, multumirea invitatiilor etc., luate in ansamblu genereaza mai mult sau mai putin stres.

In astfel de situatii, cel mai eficient este sa incerci sa te calmezi si sa o iei de la capat cu organizarea. Un moment de respiro, o clipa de singuratate, o cafea buna sau orice altceva te calmeaza este solutia ideala.

Pe mine in situatiile-limita aparute m-au ajutat mult mama si prietenele mele, pastrandu-si cumpatul si rationalitate cand eu ma lasam condusa de emotii. Daca aveti in jur astfel de persoane, apelati la ele, sunt un adevarat ajutor.

De asemenea, indiferent cat de mult va straduiti sa planificati totul in amanunt, destul de multe detalii se pun cap la cap in ultimele zile dinainte de eveniment, ceea ce inseamna ca se aduna destule pe ultima suta de metrii. Fiecare trage de tine, fiecare isi doreste ceva, isi imagineaza evenimentul intr-un anumit fel si incearca sa vina cu sfaturi si sugestii.

Stiu, poate deveni dificil sa manageriezi astfel de situatii, ori sa eviti izbucnirea unor conflicte, mai ales cand la randul tau nu iti mai vezi capul de treburi. Cheia este sa iti pastrezi calmul si zambetul pe buze, sa ii asculti pe toti si sa actionezi dupa voia inimii.

Din experienta mea si a altor prietene ce s-au casatorit, indiferent cat de mult ne-am dori si ne-am stradui sa facem ca totul sa iasa 100% perfect, mereu apare cate ceva ce da lucrurile peste cap (intr-o mai mica ori mai mare masura).

In astfel de cazuri este crucial sa nu te pierzi cu firea, sa zambesti si sa treci mai departe.

Aminteste-ti ca ziua in care te casatoresti este cea mai importanta de pana acum, este ziua ta si a sotului tau, ziua in care voi doi trebuie sa fiti in centrul atentiei si sa va bucurati din tot sufletul.

Nu va lasati distrasi de persoanele cu o atitudine negativa, nu ii lasati pe altii sa va spuna ce sa faceti ori cum sa actionati, daca ceva va deranjeaza spuneti!

Simtiti-va bine, bucurati-va, zambiti si traiti momentul. Este cu adevarat magic, iar nimeni si nimic nu trebuie sa umbreasca ziua in care tu si el va uniti destinele.

Sursa foto:  Bohemian Photo - by Iuliana Olteanu (https://www.facebook.com/juliebohemianphoto/?pnref=lhc)

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea