Casa

#artterapie # Silvia Teodorescu #arhitect #amenajare casa #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

In opinia mea, cel mai mare merit al unui specialist este acela de a ajuta oamenii care apeleaza la el sa aiba o viata mai buna. Rolul arhitectului este acela de a crea spatii in care poti evolua, lucra si visa, spatii primitoare si confortabile. Cel mai frumos moment pentru un arhitect este probabil acela cand un beneficiar este cu adevarat multumit de creatiile lui, fiindca nu-si poate imagina un loc mai potrivit in care sa se simta „acasa”.

 

Am absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti, specializarea Arhitectura, promotia Iulie 2011. Imediat dupa incheierea studiilor am avut ocazia de a lucra la cateva dintre conceptele unor proiecte deosebite si interesante  in cateva orase mari din tara.  Constructia de pasaje subterane in vederea decongestionarii traficului rutier sau revitalizarea unor centre istorice reprezinta doar cateva din proiectele
mari din acea perioada.

Tot in anul 2011 am inceput si activitatea in domeniul proiectarii de constructii civile, in cadrul unei echipe tinere de profesionisti, care mi-a oferit posibilitatea de a invata si de ma ma dezvolta profesional alaturi de ei.

 In prezent lucrez ca arhitect, membru al Ordinului Arhitectilor din Romania si ma ocup de proiectare de arhitectura, care include conceptul, intocmirea documentatiei tehnice de avizare si executie si consultanta in vederea obtinerii certificatelor, acordurilor si avizelor necesare.

De-a lungul activitatii mele ca arhitect am participat  la realizarea diverselor proiecte de locuinte individuale si colective in toata tara. Cea mai mare provocare a carierei mele reprezinta realizarea casei parintilor mei, un proiect in care am cea mai frumoasa si complicata relatie cu „beneficiarii”.

Timpul liber l-am dedicat experimentelor cu culori, textile si preparate cosmetice, din care au aparut multe proiecte dragi mie.

De curand, m-am alaturat echipei de voluntari in cadrul Fundatiei "Pop de Popa" pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare - FOBAC. Pornind de la ideea ca, dincolo de terapia medicamentoasa, pacientii se pot regasi in art-terapie, am decis sa particip la proiectele Fundatiei, lucrand cu pacientii in adevarate ateliere de creatie, unde oamenii se pot exprima liber si pot beneficia de lucruri care le fac viata mai frumoasa si le alina suferinta. Mai mult decat atat, studiile au aratat ca in diverse afectiuni artterapia determina schimbari pozitive in plan emotional si cognitiv, crescand
semnificativ calitatea vietii pacientilor. De asemenea, pacientii isi redescopera, de cele mai multe ori, emotiile, talentul si vibratia personala.

Date de contact:
Arhitect Silvia Maria Teodorescu

Telefon: 0741 68 04 73
E-mail: teodorescu.maria.silvia@gmail.com

Articole scrise de Silvia Teodorescu

  •  
  •  
Silvia Maria Teodorescu