Casa

# tehnica servetelului #oua sfoara #quilling oua #oua decorate #oua paste

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Oua de Paste decorate altfel... cu sfoara si tehnica quilling

In pasiunea dezvoltata de mine pentru tehnica quilling-ului, am ajuns sa fac si oua pentru pastele trecut, care au iesit foarte dragute. Ele au ajuns ambalate in cosuri-cadou la prietenii mei de peste tot, in Italia, Austria sau Grecia.

 

 Necesarul minim de materiale se compune din oua de polistiren (se gasesc la magazinele de crafting) de diverse marimi, adeziv pentru tehnica servetelului, acul de quilling, suvitele de hartie taiate la marimea de 4 mm, un tub cu lipici solid, o pensula lata.

Mai intai, cu multa rabdare, facem sute si sute de piese quilling, de diferite forme, folosind pentru inchiderea lor un lipici solid.

Apoi, putin cate putin, aplicam adezivul pentru tehnica servetelului (acesta este bun pentru ca devine transparent dupa uscare) pe suprafata oului, aplicam piesele, formand modelul, si tinem cateva secunde apasat in palma sa se lipeasca si sa nu alunece.

Facem jumatate de ou, il lasam sa se usuce si pana atunci trecem la altul. Lasam sa se usuce cel putin o ora, apoi putem finaliza oul lipind piese si pe cealalta jumatate.

Lasam iar sa se usuce o ora, apoi aplicam in strat subtire cu o pensula lata, acelasi adeziv, subtiat un pic cu apa,  mai intai pe o jumatate, apoi pe cealalta. Aceasta aplicare va intari hartia si ii va da rezistenta.

Am facut si oua de lemn, imbracate in sfoara, pe care am aplicat flori si frunze quilling, intarite cu adezivul pentru tehnica servetelului, si care au aratat foarte bine.


Am facut si oua de lemn, imbracate in sfoara, pe care am aplicat flori si frunze quilling, intarite cu adezivul pentru tehnica servetelului, si care au aratat foarte bine.

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea